BAŞKAN METİN 65 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİ ÖĞRETMENLERİ AĞIRLADI

Kendisi de bir eğitimci olan, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Kent Konseyi Kadın Meclisinin organize ettiği “ Rize’de 65 Yaş üstü Emekli Öğretmenler” için hazırlanan Öğretmenler günü kutlama programına katıldı. Kutlama program?

İNSAN 26.11.2021 11:14:33 53 0
BAŞKAN METİN 65 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİ ÖĞRETMENLERİ AĞIRLADI

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Rize’de görev yapan ve emekli olan öğretmenlerle teker teker selamlaşıp tokalaşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, programda yaptığı konuşmada; Zamanın ne kadar da çok hızlı geçtiğini hatırlatarak sözlerine devam etti. Başkan Metin, “Hızlı geçen bu zaman içerisinde çok önemli eserler bırakılıyor. Örnek olarak benim burada öğretmenlerimin olması veya bizim belirli yerlere gelmiş öğrencilerimizi görüyor olmamız geçen zamanın çok bereketli olduğu algısını da veriyor. Ben eğitimin, ”İnsanların içindeki cevheri Arslanı uyandırma sanatı” olarak görüyorum. Bu kutsal görevi yapma adına öğretmenlik çok önemli. Eğer ülkemiz dünden bugüne çok iyi yerlere gelmişse bu öğretmenlerimiz sayesinde gerçekleştirilmiştir. Belediye Başkanı Metin, konuşmasında; Kasım ayının kendisi için çok özel bir ay olduğuna değinerek, “24 Kasım Öğretmenler günü, 25 Kasım beni doğuranın vefat ettiği gün, 26 Kasım doğum günüm. Geçen yıl 25 Kasım da Annem vefat etti. Annem hep şöyle derdi doğum günlerinden dolayı, “doğanları değil doğuranları kutlayın” derdi. Bu duygularla programı hazırlayan Kent Konseyi Kadın Meclisine bu gibi güzel programların devamını tertip etmeleri konusunda, sizlere de geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sağlık sıhhat dolu yıllar diliyorum. Belediye Başkanı Rahmi Metin’in ardından Emekli öğretmenler, Duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Program Başkan Metin’e Çiçek takdimi ve Emekli öğretmenlere Belediye Başkanı Rahmi Metin’in plaket ve çiçek takdimi, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdirildi.

Fotoğraflar: Rize Belediyesi Basın Bürosu


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı