Artvin ve İlçelerinde yardım seferberliği

Deprem Bölgesine tüm ülkeden yardımlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Artvin ve ilçelerin de adeta seferberlik ilan edildi.

İNSAN 9.02.2023 10:41:39 125 0
Artvin ve İlçelerinde yardım seferberliği

ŞAVŞAT TEK YÜREK OLDU

Şavşat Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları tarafından gün boyu toplanan yardımlar el birliği ile 2 tıra yüklenerek Deprem Bölgesine gönderildi.

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Şavşat Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları tarafından gün boyu toplanan yardımlar el birliği ile 2 tıra yüklenerek Deprem Bölgesine gönderildi.

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar “ Şavşat Off Road Dağcılık ve Fotoğrafçılık Kulübü, Şavşat Spor Kulübü, Şavşat Kültür ve Turizm Derneği'ne ve gün boyunca tüm imkânlarını seferber ederek yardımları ulaştıran ilçe halkına çok teşekkür ediyoruz” açıklaması yaptı.

TEŞEKKÜRLER ŞAVŞAT

Şavşat Belediyesi bir Teşekkür mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi “Büyük kayıplar verdiğimiz, ülkemizi yasa boğan deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarabilmek adına Belediyemiz tarafından sabahın ilk saatleri itibari ile başlatılan yardım kampanyasında gün boyunca toplanan yardım malzemeleri tıra yüklendi ve yola çıktı. Belediye Başkanımız Sayın Nihat Acar, sabahtan bu saate kadar tüm çalışmaları takip etti. Yardımda bulunan tüm hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz”.

ARHAVİ HALKI YARDIM İÇİN TEK YÜREK OLDU

Arhavi Belediyesi ve STÖ’ler öncülüğünde gerçekleşen Deprem Bölgesine yardım kampanyasına halktan büyük destek geldi.

Necmettin Numanoğlu

,ARHAVİ- Arhavi Belediyesi ve STÖ’ler öncülüğünde gerçekleşen Deprem Bölgesine yardım kampanyasına halktan büyük destek geldi.

Arhavi Belediyesinden yapılan duyurunun ardından Sahilde bulunan Arhavi Gösteri Merkezine adeta akın eden Arhavililer yardım kolilerini gerek araçları ile gerekse kendi elleri ile getirerek görevlilere teslim ettiler. TIR’a Kavak Kurdoğlu ve Bizum Fırın tarafından sıcak ekmek yetiştirilerek yüklendi. Kısa sürede yüzlerce kolinin toplanması ardından öğleden sonra TIR’a yüklenerek Deprem Bölgesi olan Gaziantep’e gitmek üzere Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, TSO Başkanı Atıf Kesim ve Arhavililer tarafından uğurlandı.

Yardımların devam etmesi üzerine akşam saatlerinde ikinci TIR’da kampanyaya katılan gençler ve görevliler tarafından dolduruldu. Sabah saatlerinde yükleme işlemi tamamlanan ikinci TIR’da Gösteri Merkezinden uğurlandı.

TEŞEKKÜRLER ARHAVİ!

İkinci TIR’ında gönderilmesi ardından Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu bir açıklama yaparak “Yardım kampanyasını başlattığımız ilk andan itibaren büyük bir dayanışma örneği göstererek Çarşamba günü planlanan araç gönderimi ilk yardım tırımız bugün yola çıktı.

Yüzlerce Bebek bezi, bebek maması, bebek eşyaları, battaniye, yastık, yorgan, kışlık kıyafet, ayakkabı, ıslak mendil, havlu peçete, tuvalet kâğıdı, ısıtıcı, ekmek, gıda kolileri Gaziantep’e gitmek üzere yola çıktı.

Eşyaları ayırmamızda, koli yapmamızda, çuvallara doldurmamıza yardım eden gönüllü tüm vatandaşlarımıza, esnaflarımıza, toplanan yardımları ücretsiz bir şekilde depremzedelere ulaştıracak olan Uzun Dış Ticaret Ali Uzun’a Arhavi Belediyesi ve Arhavi halkı adına teşekkür ediyoruz” dedi

HOPA’DA YÜREKLER DEPREM BÖLGESİ İÇİN ATIYOR

24 Saat’te toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi Deprem Bölgesine gönderildi.

Yardım kampanyası devam ediyor.

Hayati Akbaş

HOPA- Kahramanmaraş'ta dün gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, Türkiye'yi yasa boğdu. Şiddetli deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da etkili oldu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından 10 ilde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 7 Şubat öğle saatleri itibariye 3 bin 419'a yükselirken, 20 bin 534 kişi ise yaralandı. Öte yandan 5 bin 775 binanın yıkıldığı, 11 bin 302 yıkılan bina ihbarının olduğu belirtildi.

HOPA’DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLAR DEVAM EDİYOR.

Deprem Bölgesine tüm Türkiye’den yardım gönderilmeye devam ediyor. Hopa’da da Belediye öncülüğünde başlatılan kampanyada TSO 30 bin TL diğer STÖ’leri de 70 bin TL. destek verdi.

Hopa’lı vatandaşlarda dünden bu tarafa yardım için adeta Hopa Belediyesine akın etti. Acil ihtiyaç için Gıda ve yiyecek malzemeleri olmak üzere Tüp-Isıtıcı-içecek su-Şeker-Pirinç gibi çeşitli kalemlerde toplanan ilk parti yardım malzemesi dün akşam TIR’a yüklenerek yola çıktı.

Bu sabahta vatandaşların yoğun şekilde yardım malzemesini Belediyeye getirmesi üzerine ikinci TIR Belediye önüne getirildi ve vatandaşlar ve Belediye görevlilerinin yardımı ile yardım malzemeleri TIR’a yüklendi. TIR’ın gün içinde Deprem bölgesine gitmek üzere yola çıkacağı açıklandı.

Çalışmaları yerinde izleyen TSO Başkanı Osman Demirci’de Hopa halkına teşekkür ederek, TSO olarak ve TSO üyeleri olarakta kampanyaya destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

,Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’de deprem ardından STÖ Başkanları ile Hopa Belediyesi toplantı salonunda yaptığı toplantıda100 bin TL ile kampanya ya destek vermelerinden dolayı teşekkür etti.

Ekmekçi 2 gündür yoğun şekilde kampanyaya destek veren Hopa halkına da gösterdikleri duyarlıklarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Ekmekçi yardım kampanyasının devam ettiğini ifade ederek şu ana kadar 2 TIR gönderdiklerini ve kısa bir süre sonra 3’üncü TIR’ı da göndermek için çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek Belediye personeline de özverili çalışma ve desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür etti.

ARTVİN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM İÇİN SEFERBER OLDU

Sabaha karşı yaşayan deprem sonrası tüm Türkiye tek vücut oldu. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.5 şiddetindeki deprem çevre illeri ve Suriye’yi de etkiledi. İkinci depremler sonrası ilk depremde hasar alan bazı binalar da yıkıldı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Sabaha karşı yaşayan deprem sonrası tüm Türkiye tek vücut oldu. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.5 şiddetindeki deprem çevre illeri ve Suriye’yi de etkiledi. İkinci depremler sonrası ilk depremde hasar alan bazı binalar da yıkıldı.

Deprem bölgesinde can pazarı yaşanıyor. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden arama kurtarma ekipleri ile sağlık malzemesi, yiyecek ve giyecek de deprem bölgelerine gönderiliyor.

ARTVİN DEPREM BÖLGESİNE KAYITSIZ KALMADI.

Artvin’in birçok yerinde yardım toplandı. Artvin’in tüm ilçelerinde dün itibariyle yardımlar toplanmaya başlandı. Artvin İl Özel İdaresi basın kuruluşlarına gönderdiği bilgide bölgeye yardım malzemeleri gönderdiğini duyurdu. Artvin İl Özel İdaresi, Artvin il özel idaresi kurtarma ekibi deprem bölgesine gitmek için 20 personel ve 2 adet kazıcı- yükleyici araç, 2 Adet kar küresel aracı, 2 Adet taşıyıcı kamyon, 1 Ad Ekskavatör, 3 Adet Tır çekici, 1 Adet 18 kişilik minibüs ve 3 Adet öncü 4×4 pikap olmak üzere 15 iş makinesiyle yola çıktı.

Afet arama ve kurtarma konusunda deneyimli olan 12 gönüllü Borçka’lı genç, Borçka Kaymakamlığı koordinasyonluğunda Malatya’ya gitmek için yola çıktı. Gönüllü gençler, depremden etkilenen yurttaşlar için yiyecek, giyecek, battaniye gibi insani yardım malzemeleri aldıklarını belirttiler.

Artvin Valiliği, Artvin halkının deprem bölgesine ulaştırmak istediğiniz ayni yardımları ikamet ettiğiniz ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) teslim edebileceğini belirtti. İletişim için 0552 903 6323 - 0466 212 3002 Artvin Valiliği Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü.

ARHAVİ BELEDİYESİ YARDIM TOPLAMA MERKEZLERİ KURDU.

Arhavi Belediyesi, bağışları Arhavi Gösteri Merkezinde toplamaya başladı. Çarşamba sabahı yola çıkacağını belirti. Ayrıca Arhavi Kaymakamlığı, Arhavi halkından bağışları Arhavi Gençlik Merkezinde getirmelerini istedi.

ARDANUÇ BELEDİYESİNDEN KAMPANYA

Ardanuç Belediyesi, Deprem bölgesindeki acil ihtiyaçlar için yardım kampanyası düzenlenmiştir. Özellikle çadır, battaniye, ısıtıcı gibi maddelere ihtiyaç olduğunu yardımları, Ardanuç Belediyesi’ne getirerek veya 611 21 79 numaralı telefona haber verilmesi durumunda evlerden de belediye ekipleri alacağını açıkladı.

HOPA BELEDİYESİ YARDIM TIR’INI YOLA ÇIKARDI

Hopa Belediyesi, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve ilçe muhtarları ile birlikte toplantı yaptıklarını ve gerçekleşen toplantı sonucu olarak; ortak bir yardım kampanyası yürüterek ve yardımların Hopa Belediyesi zabıta noktasında toplanmaya başladı. İletişim numarasının 0466 351 4020 olduğunu açıkladı.

Kısa sürede vatandaşlar Belediye Zabıta Müdürlüğüne adeta yardım için akın etti. Toplanan yardımlar akşam saatlerinde bir TIR’a yüklenerek Deprem bölgesine gönderildi.

Belediye Başkanı Taner Ekmekçi “Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere bu akşam 19 00 itibarıyla ilk Tırımız yola çıktı. Düzenlenen yardım kampanyamıza destek veren duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi..

KEMALPAŞA BELEDİYESİ DE DEPREM KOMİTESİ OLUŞTURDU

Kemalpaşa Belediyesi, kurulan deprem komitesinden ve zabıta biriminden bilgi almaları, malzemelerin Asım Aydin parkında bulunan Kemalpaşa Belediyesi’ne ait kütüphaneye bırakılması ilçe halkına gün boyu duyurdu.

BORÇKA’DA YARDIMLAR BELEDİYEDE TOPLANMAYA DEVAM EDİYOR

Borçka Halkı seferber oldu, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere çok kısa sürede 1000 mont, 2000 atkı-bere, 500 bebek maması, 1000 battaniye, 1000 bot-ayakkabı, 2000 ısıtıcı, 1000 çocuk bezi-kadın pedi, 50 gıda kolisi, 5000 adet de çeşitli kışlık kıyafet toparladı.

İlk kamyon bu gece İskenderun’a hareket ediyor. İhtiyaç malzemelerini boşalttıktan sonra kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Adana ekibine dahil olacak.

Belediye Başkanı Ercan Orhan “Çok değerli Borçka’lı komşularımız, yardımlarınız sayesinde yeterince giysi birikti. Gıda, ısıtıcı, çocuk bezi, kadın pedi, hasta bezi, çocuk maması, el feneri, pil, powerbank, kişisel temizlik ürünleri desteğinde bulunabilirseniz çok seviniriz. Katkılarınız için teşekkürler” açıklaması yaptı..

MURGUL BELEDİYESİ DE SEFERBER OLDU

Murgul Belediyesi, başlattıkları yardım kampanyasında bağışların toplama yerinin Ticaret Merkezindeki 2nolu iş yeri olduğunu açıkladı. İletişim numarası ise 0544 458 8605 ve 0466 711 3011

Belediye Başkanı Hasan Çavuş “Çağrımıza kayıtsız kalmayan halkımız, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere giyecek ve gıda desteklerini bizlere ulaştırmaya başladılar...

Desteklerinizin devamını bekliyoruz” açıklaması yaptı.

ŞAVŞAT BELEDİYESİNDE SEFERBERLİK

Şavşat Belediyesi, belediye binasının toplantı salonuna yardımların gelmeye devam ettiğini ve tüm gün süreceğini açıkladı. İl Acil Durum Yerel Destek Ekibinde

bulunan 2 personel bölgedeki arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine ulaşmak üzere yola çıktıklarını belirtti.

YUSUFELİ BELEDİYESİNDEN İŞ MAKİNESİ VE PERSONEL DESTEĞİ

Yusufeli Belediyesi, Yusufeli Sosyal Dayanışma Vakfı'na yardımlarını ulaştırabileceklerini açıkladı. Ayrıca bölgeye en kısa süre içerisinde iş makinesi ve personel desteği de sağlanacaktır.

SOL Parti Artvin İl Örgütü, başlattıkları yardım kampanyası için 545 264 62 82 numarası ile iletişime geçebileceklerini duyurdu.

CHP Artvin İl Örgütü, yardımların Artvin Belediyesi önünde olan araçlara getirilmesini açıkladı.

İYİ Parti Artvin İl Başkanlığı, İhtiyaçları tespit, tedarik etmek ve doğru bilgi akışı amacıyla kriz masası oluşturduklarını irtibat numarasının 0312 407 00 01 olduğunu açıkladı.

AFAD YARDIM MALZEMELERİNİN LİSTESİNİ YAYINLADI

Öncelikli bağışlar şu şekilde: Eldiven, Mont, Bot, Bere, Çocuklar için mont ve kışlık giysisi, Tüplü katalitik soba, Tüp, Yatak, Battaniye, Powerbank, Gıda kolisi (konserve), Çocuk bezi, Çocuk maması, Kadın pedi ve Temizlik hijyen malzemesi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI