"AHİLİK HAFTASI" KUTLANIYOR

Bu yıl 35'ncisi düzenlenen "Ahilik Haftası" etkinlikleri Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı.

İNSAN 16.09.2022 09:42:45 30 0
"AHİLİK HAFTASI" KUTLANIYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Bu yıl 35'ncisi düzenlenen 'Ahilik Haftası' etkinlikleri Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden etkinlikte yılın ahisi, kalfa ve çırağı ödüllendirildi.

Programda konuşan Vali Yılmaz Doruk, Ahiliğin, bilgiyi hikmetle, ticareti ahlakla buluşturarak, ticaret erbabını insani değerler şemsiyesi altında birleştirdiğini belirterek şunları söyledi; “ Belirlediği ilkelerle yüzyıllar boyunca nice erdemli insan yetişmesine vesile olan Ahilik geleneği, asırlarca bu topraklarda ticaretin ve dayanışmanın bel kemiği olmuştur. Ahi Evran’ın asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan felsefesi, büyük ve güçlü Türkiye yolunda kılavuzumuz olacaktır. Bu düşüncelerle, “hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” diyen teşkilatın kurucusu Ahi Evran’ı rahmetle minnetle yad ediyorum.

Başta bu köklü geleneği yüz yıllardır yaşatarak günümüze taşıyan esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum.”

Programın devamında yılın kalfası seçilen Şeymanur Yıldırım ile yılın çırağı seçilen Salih Yılmaz’a plaket takdimi yapıldı.

Program Yılın Ahisi seçilen Kemal Saraç'a Vali Doruk'un Şed giydirmesinin ardından konuklara 'Ahilik Pilavı' ikramı ile son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı