85 Oğlak Telef oldu. Hastalığa Çare bulunamıyor.

Rizeli Hayvan bakıcısı Yusuf Kızılhan(bozo Yusuf), hastalık nedeniyle ölen oğlakları için yetkililere seslendi.

İNSAN 29.04.2022 13:50:27 141 0
85 Oğlak Telef oldu. Hastalığa Çare bulunamıyor.

ÇAMLIHEMŞİN-Rizeli Hayvan bakıcısı Yusuf Kızılhan(bozo Yusuf), hastalık nedeniyle ölen oğlakları için yetkililere seslendi.

Sayın Cumhurbaşkanımıza Tarım ve Orman bakanıma sesleniyorum. ”Benim derdime bir çare bulun” diyerek sıkıntılarını dile getiren Rizeli küçükbaş hayvan sahibi Yusuf Kızılhan(62), “Ülkemizde hayvancılığa önem veriyorsunuz bunu biliyoruz. Bu hastalığa neden çare bulamıyoruz? dedi.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı ortaklar köyü Verçenik yaylasında küçükbaş (keçi), hayvancılığı yapan Yusuf Kızılhan, Oğlaklarının hastalanıp tek tek öldüğünü söyledi. Yusuf Kızılhan, “85 adet oğlağım öldü. Şu anda bende 500 keçi var. Bu hastalık devam ediyor ve her gün 3-5 hayvanım telef oluyor. Ağızdan köpük geliyor, bağırsakları rahatsızlanıp ölüyorlar.85’i de aydı hastalıktan öldü” diye konuştu.

Kızılhan “ Veterinerin birine gidiyorum başka y-teşhis, diğerine gidiyorum başka teşhis konuyor. Ama ölümlerde devam ediyor.1 bin,500 lira ilaca para verip alıyorum. Yine de çözüm yok. Şu ana kadar da 30 bin TL ilaç parası ödedim. Trabzon’a kadar sormadığım veteriner kalmadı. Hep ayrı teşhis ve ayrı ilaç veriyorlar” dedi.

Kızılhan, “Cumhurbaşkanım, Tarım Bakanım bu işe lütfen el atın. Nedir bu hastalık? Her gün malım kırılıyor. Çare de bulunmuyor. Ben devletimden yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI