2022-2023 MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Artvin Çoruh Üniversitesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

İNSAN 1.06.2023 11:23:35 59 0
2022-2023 MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN- Artvin Çoruh Üniversitesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Sağlam, il protokolünden davetliler ile Üniversite akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi eğitim öğretim ve akademik faaliyetlerini özetleyen sinevizyon gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Sağlam yaptı. Konuşmasına Üniversite hakkında sayısal veriler aktararak başlayan Prof. Dr. Sağlam, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı planlamaları ve ilk kez açılan bölüm ve programlar hakkında bilgilere yer verdi.

'Üniversitemizin uluslararası sıralamalardaki yerini artırmaya gayret etmektedir'

“Üniversitemiz bir taraftan nitelikli ve donanımlı öğrenci yetiştirme faaliyetlerine devam ederken diğer taraftan akademik çalışmalarla da uluslararası sıralamalardaki yerini artırmaya gayret etmektedir” diyen Prof. Dr. Bülent Sağlam, programda özetle şu değerlendirmelerde bulundu.

“Üniversitemiz küresel bir sıralama kuruluşu olan SCImago Institutions Rankings (SIR) 2023 sonuçlarına göre genel kategoride ülkemizdeki üniversiteler arasında 43. sırada yer alma başarısını göstermiştir. Aynı kuruluşun sıralamasında Üniversitemiz Ormancılık alanında ülkemizdeki üniversiteler arasında 2. sırada, dünya üniversiteleri arasında 369. sırada yer almıştır. Benzer şekilde Matematik alanında Türkiye’de bu kategoriye giren 103 üniversite içinde 31. sırada, Tarım ve Biyolojik Bilimler alanında 100 üniversite içinde 38. sırada yer alma başarısını göstermiştir.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler alanında ihtisas üniversitesi seçilen Artvin Çoruh Üniversitesi, yürütmekte olduğu ulusal ve uluslararası projeleriyle Artvin ilinde tıbbi-aromatik bitkiler alanında büyük bir seferberlik başlatmıştır. Üniversitemiz, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında sürdürülebilir bir anlayışla akademik gücümüz, öğrencilerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte bölgemizden başlamak üzere ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için yoğun bir gayret göstermektedir.” Prof. Dr. Bülent Sağlam, bu mezuniyetin öğrenciler için yeni bir başlangıç olduğunu kaydederek mezun olan öğrencilere sosyal ve meslek yaşantılarında başarı temennilerinde bulundu. Mezuniyet Töreninde aynı zamanda Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve

Edebiyatı bölümü öğrencisi Ömürcan Kılıç mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Programın ardından fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere, plaket ve diplomaları protokol tarafından verildi. Tören öğrencilerin sahnede kep atma merasimiyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI