Tarih: 25.01.2014 22:03

ZORLU BEKLEYİŞ SONA ERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Kısa bir süre önce adaylığı belirlenen belediye başkan adayı Basa, ilçe teşkilatıyla bir araya gelip seçim süreci öncesindeki ilk koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi. 
Konuşmalar ardından Bakan Yazıcı ilçe ve belde adaylarını tek tek sahneye davet edderek tanıtım yaptı.


Ak Parti Rize ilçe ve belde adayları şu şekilde açıklandı: 'Ardeşen ilçe belediye başkan adayı Hakan Gültekin, Çamlıhemşin ilçesi belediye başkan adayı Osman Haşimoğlu, Çayeli ilçesi belediye başkan adayı Atilla Esmen, Derepazarı ilçesi belediye başkan adayı Yakup Samangül, Fındıklı ilçesi belediye başkan adayı Adnan Özbalaban, Güneysu ilçesi belediye başkan adayı Halil Turan, Hemşin ilçesi belediye başkan adayı Halim Kazım Bekar, İkizdere ilçesi belediye başkan adayı Hasan Kösoğlu, İyidere ilçesi belediye başkan adayı Ahmet Mete, Kalkandere ilçesi belediye başkan adayı Nihat Çolak, Pazar ilçesi belediye başkan adayı Ahmet Basa, Büyükköy Belde Belediye başkan adayı Mustafa Külünkoğlu, Çaykent Belde Belediye başkan adayı Hasan Kara, Kendirli Belde Belediye başkan Adayı Alaattin Serdar, Tunca Belde Belediye başkan adayı Ahmet Naci Aytemiz'

Ahmet  BASA
Basa

1965 Yılında Rize de Doğan Ahmet BASA İlk ve Orta Öğrenimini Pazar da Lise Tahsilini İse Ankara da Bitirdi. Üniversite Eğitimini Dicle Üniversitesi Dış Hekimliği Fakültesinde Tamamladı.
Pazar İlçesinde Uzun Yıllar Serbest Diş Hekimi Olarak Çalıştı.2005-2008 Yılları Arasında Ak Parti İlçe Başkanlığı Görevini Yürüttü. 2009 Yerel Seçimlerinde Ak Partiden Pazar Belediye Başkanı Olarak Seçildi. Ahmet BASA Halen Pazar Belediye Başkanlığı Görevini Başarıyla Sürdürmektedir.

Hakan GÜLTEKİN
Ardeşen

1970 Yılında Rize nin Ardeşen İlçesinde Doğdu.İlkokulu Ardeşen Alparslan İlkokulunda,orta okul ve lise eğitimini Ardeşen İmam Hatip Lisesin de tamamladı.1997 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Mezun Oldu. Yüksek Lisans Eğitimini ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Bölümünde Sürdürmektedir.
1992 Yılında siyaset ve ticaret hayatına atılan Sayın   GÜLTEKİN 2002 yılında Ak Parti kurucuları arasında yer aldı.6,5  Yıl Ak Parti Ardeşen İlçe Başkanlığı Görevini Yürüttü.  2009-2012 Yılları Arasına Ak Parti Rize İl Başkanlığında İl Teşkilat ve İl Seçim İşleri Başkanlığı Görevinde buluna  Hakan GÜLTEKİN  İl Genel Meclisi Başkanlığı Görevini de Başarıyla yürütmektedir.
Bir Çok Sivil Toplum Kuruluşlarında Yöneticilik ve Üyeliği de Bulanan Hakan GÜLTEKİN Evli ve 3 çocuk babasıdır.


Hemşin
Halim Kazım BEKAR
1971 yılında Rize nin Hemşin ilçesinde doğan Halim Kazım BEKAR ilk ve orta okulu hemşinde tamamladı. 4 yıl gibi bir süre İzmir ilinde ticaret hayatına başlayan Halim Kazım BEKAR  1989 yılında Hemşin ilçesine dönerek tekrar ticaret hayatına başladı.Ak Partinin kurulmasında kurusu il başkan yardımcılığı ve arkasaından da 6 yıl boyunca Ak Parti Hemşin ilçe başkanlığı görevinde bulundu.
2009 yılında gerçekleştirilen mahalli seçimlerde Ak Partiden Hemşin belediye başkan olarak  seçildi.Halen Hemşin belediye başkanlığı görevini yürüten Halim Kazım Bekar evli ve 4 çocuk babasıdır.

Osman HAŞİMOĞLU
Çamlıhemşin

1957 yılında Rize nin Çamlıhemşin ilçesi köprübaşı köyünde doğdu.ilkokulu ve ortaokulu Çamlıhemşin de tamamladı.Ak Parti Çamlıhemşin ilçe teşkilatının kurucuları arasında yer alarak kurucu ilçe başkanlığı görevini yürüttü.2009 yerel seçimlerinde Ak Partiden Çamlıhemşin il genel meclisi üyeliğine seçildi.
Bir çok sivil toplum kuruluşlarında kuruculuk ve yöneticilik yapmaktadır. Ticaretle uğraşan Osman HAŞIMOĞLU evli ve 4 çocuk babasıdır.

Fındıklı
Adnan ÖZBALABAN

1960 Yılında Fındıklı da Doğan Adnan ÖZBALABAN 1985 Yılında Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Mezun Oldu.Aynı Yıl Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Göreve Başladı.Ayın Kurumda Şube Müdürlüğü ve İl Müdür Yardımcılığı Görevlerinde Bulundu.Rize İl Müdürlüğü Görevini Yürütürken 2004 Yerel Seçimlerinde Ak Partiden Fındıklı Belediye Başkanı Olarak Seçildi.
  2009 Yılında Yapılan Yerel Seçimlerde Tekrar Aday Gösterildi ve Bir Kez Daha Belediye Başkanı Olarak Seçildi. Halen Bu Görevi Yürüten Adnan ÖZBALABAN Evli ve 3 Çocuk Babasıdır.

























 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —