Yüksek dağlardan selam olsun

Doğa gezgini Veysel Atacan Amlakit Yaylasının zirvesine çıkarak Palovit vadisi ve oradan gözüken yaylaları video çekerek görüntüledi.

YAYLALARIMIZ 16.08.2023 10:39:33 191 0
Yüksek dağlardan selam olsun

Atacan, “Amlakit yaylasının zirvesinden Palovit vadisi, meleskur yaylası, hapivanak’ı da içine alan geniş bir vadide bulunuyoruz.'dedi

Palovit Vadisi, 3 bin 937 metrelik Kaçkar Dağı'nın kuzeybatı yamacına düşüyor.

İsmini vadiden alan 2 bin 300 metredeki Palovit Yaylası ile karşısındaki Meleskur Yaylası'nı tam ortadan akan Palovit Deresi ayırıyor. Palovit ve Meleskur yaylalarında tüm araziler taş duvarlarla çevrili ve vadi üzerinde en büyük yayladır.

Atacan, yaz kış demeden yaylaları gezen bir doğa tutkunu. 73 yaşına gelmesini “yaylalarda gezmeye borçluyum” diyor.

Geldik, gördük, güzellikleri görünce de güzel insanlarla paylaşmak istedik.

Atacan bir yandan cep telefonu kamerasıyla görüntü çekerken diğer yandan da vadiyi tanıtıyor. Atacan, “Zirveden karşıya bakıyoruz. Sal ve Pokut yaylası muhteşem güzellikleriyle karşımızda duruyor. Hani yöremizde söylenen bir söz var ya “ne güzel gözlerin var, aynı ayderin balı” sözleri de buralara da çok da uyuyor.” dedi.

Atacan, karşı yaylaları anlatırken, Hodeçur yaylasının sadece bu vadiden göründüğünü de söylüyor.

Atacan, “Kızılkayalar, tatar dağları ve eteklerinde bir zamanlar öküz yatakları vardı. Selam olsun o günlere. Selam olsun sevenlere ve sevilenlere,

PALOVİT VADİSİ VE YAYLASI

Palovit ‘in diğer bir özelliği ise, bulunduğu vadi üzerinde en büyük yayla olmasıdır. Palovit üzerinden Samistal, Kavrun, Ayder yaylalarına geçiş yapılabilmektedir. Buranın aşağısında Amlakit, yukarısında ise Hapivanak yaylaları bulunmaktadır.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI