Yaylada eksi 5 derecede 8 saat

Rize Çamlıhemşin Ortayayla köyünden Şenol Paşalı(48), Yakup Yeşilbaş(57), Şeref Yılmaz (50), Muhammed Kaşoğlu (42),Sefer Dolar (26), kendilerine ait aracıyla 24.03.2020 Salı sabahı saat 04.00 de hep birlikte Yayladaki evlerini kontrol i?

YAYLALARIMIZ 26.03.2020 16:29:47 26 0
Yaylada eksi 5 derecede 8 saat

PAZAR-Rize Çamlıhemşin Ortayayla köyünden Şenol Paşalı(48), Yakup Yeşilbaş(57), Şeref Yılmaz (50), Muhammed Kaşoğlu (42),Sefer Dolar (26), kendilerine ait aracıyla Salı sabahı saat 04.00 de hep birlikte Yayladaki evlerini kontrol için Yaylaya çıktılar.

Ekip, ilk olarak Pazar’dan Sabah Saat 04.00 de Şenol Paşalı’ya ait araçla Çamlıhemşin ÇAT Köyüne kadar gittiler. Burada kar ve çığ yolları kapatınca nevalelerini alarak yola koyuldular.

Sırköylerden Aşağı köy sakinlerinden Sefer Dolar ve Yakup Yeşilbaş, Ortaköy’den Şenol Paşalı ve Muhammed Kaşoğlu, Başköy’den Şeref Yılmaz, gün ağarmadan iki saat yol aldılar. Gün doğduğuna ise gördükleri manzara ile şaşkına döndüler.

Sabah 04’te Çat köyünden yola çıkıp 8 saat yol yürüyerek yaylaya geldiklerini ifade eden Şenol Paşalı, zorlu yürüyüş ve mutlu sonla ilgili şu bilgileri verdi.

“Yaklaşık 5 aydır ilçedeydik. Arkadaşlarla istişare yaparak Çamlıhemşin Sıraköyler’e gitmeyi kararlaştırdık. Nelerle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Ama tahmin ediyorduk. Çat’tan yaya olarak yola koyulduk.4 adet çığ geçtik. Yer yer kar yolları kapatıp birde çığ gelince bazı bölgeleri zorlanarak geçtik.8 saat sonra köyümüze vardık. Kar kısmen kalkmaya başlamıştı. Risk edip geri dönmedik. O akşam Yakup Yeşilbaş’a ait evde kaldık. Gece sobayı yakarak ısındık. Sabah erkenden 05 de eksi 5 derece soğukta tekrar yola koyulduk. Yaklaşık 5 saat sonra da Çat’ta bulunan aracımızın yanına döndük. Gidiş 8 saat, ertesi gün dönüş 5 saat olmak üzere toplamda on üç saat yol yürüdük. En mutlu anımız evlerimizin ve ahırlarımın kardan zarar görmemesiydi”


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor