Yaylacılarda zorlu mesai başladı

Türkiye'de tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden Rize’de geçimini hayvancılıkla sağlayan besicilerin tarlalardaki ot biçme mesaisi başladı.

YAYLALARIMIZ 24.09.2023 13:41:12 241 0
Yaylacılarda zorlu mesai başladı

Doğu Karadeniz’de mayıs ayı ile besiciler, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını yaylalara götürmeye başlarken, hayvanlarının yem ihtiyaçlarının büyük bölümünü de yine göç ettikleri yaylalardan karşılıyor.

2 bin rakım ve üstü yaylalarda zamanlarını geçiren yaylacılar, uçsuz bucaksız ovalarda, buz gibi akan akarsular, yemyeşil çayırlarda bol oksijenli havayı soluyor.

Yaylaya büyükbaş ve küçükbaş hayvanları ile giden yaylacılar, hayvanlarını doğanın içerisinde otlatma fırsatı yakalıyor. Vatandaşlar yaylanın belirli alanlarındaki otları, mevsimine göre ağustos sonu ve eylül ayı ile birlikte hayvanları için biçiyor.

Biçilen otlar kadın ve erkek sırtlarında hayvanların kaldığı yakın bir yere götürülüyor.

Rize ili Çamlıhemşin ilçesi sınırlarındaki Ortayayla köyünde hayvanları için ot biçen Birol Paşalı ve aşağıköyden Halit Yeşilbaş, her yıl yaylaya çıktıklarını söyleyerek “Ot biçme zamanı artık göçe de hazırlık zamanı oluyor. Her gün hayvanlarımızı çayırlarda otlatıyoruz. Bunun yanında çayırlardaki otları da biçerek hayvanlarımız için hazırlıyoruz. Burada olmaktan mutluyuz” dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI