YANGIN GÖNÜLLÜLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında görev almak isteyen gönüllülere eğitim verildi.

GÜNDEM 30.11.2023 13:04:43 119 0
YANGIN GÖNÜLLÜLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Orman Genel Müdürlüğü tarafından, orman yangınlarıyla daha etkin ve hızlı mücadele sağlamak için hayata geçirilen “Orman Yangınları ile Mücadele Gönüllüleri Eğitimi” projesi kapsamında, Bölge Müdürlüğünce orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında görev almak isteyen gönüllülere eğitim verildi.

Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yavuz, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sinan Güner, Bölge Müdürlüğü, Bölge Müdür Yardımcısı Tekin Işık, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Kemal Çetiner tarafından, Artvin Çoruh Üniversitesi yerleşkesinde; Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Fakültesi, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Meslek Yüksekokulu Öğrencileri katıldı.

Orman yangınları ile ilgili genel bilgiler, yangın söndürmede dikkat edilecek hususlar, kişisel koruyucu donanım malzemelerinin kullanılması ve iş güvenliği konuları ardından arazi uygulaması tatbikatı ile eğitime son veridi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI