Vefatının 3.yıldönümünde Pazar’da anıldı

Rize’nin Pazar İlçesinde Merhum Rasul Bölükbaş Hoca Efendi’nin vefatının 3. Yıldönümü münasebetiyle Tütüncüler köyünde bir dizi program düzenlendi.

TEFEKKÜR 31.12.2023 10:19:00 548 0
Vefatının 3.yıldönümünde Pazar’da anıldı

Türkiye’de görev yapan ve tanınmış din âlimlerini yetiştiren, yaşamı boyunca İslam dini ve insanların dini kutsal saydıklarını insanlara anlatan, birçok akademik toplantılarda konuşmalar yapan, Rize’nin Pazar İlçesi Tütüncüler Köyünde Kur’an Kurs açarak burada Türkiye’nin her yerinden gelen öğrencileri yatılı kursta eğiten ve topluma mal olmuş herkesin tanıdığı Resul Bölükbaş hoca, talebelerinin ve vatandaşların katılımıyla köyündeki mezarı başında dualarla anıldı.

Programa; Hidayet Vakfı onursal başkanı Rize baş vaizi Yakup Kabalak Hoca Efendi, çok Kıymetli torunları Resul Bölükbaş hoca efendi, Rize Yusuf Karali Dini yüksek ihtisas merkezi Müdürü Dr. Seyid Badır Hoca efendi, Diyanet işleri başkanlığı müfettişi Şükrü Şahin Dügencili Hocaefendi, Pazar belediye başkanı Ahmet Basa,  hocamızda ilim almış, feyiz almış, şuur almış talebeleri ve sevenleri ile Tütüncüler Köyü halkı katıldı. 

Yapılan açıklamada: “Hocamıza olan vefa borçları adına hocamızın ilim ve irfan ışığını bütün Vatanımıza yaymaya başladığı Talvat’taki (Tütüncüler) camiinde bir araya gelip, hocamızı rahmetle anıp hocamızla yaşamış oldukları unutulmaz hatıralardan bir nebze anlatarak, birbirlerine de hocamızın açmış olduğu bu nurlu yoldan ayrılmama şuurunu hatırlatarak uhuvvet, muhabbet, tesanüt, ittifak ve vefanın güzel bir hüsnü isalini gösterdiler.”

 


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI