VALİ ÇAKIR PAZAR'DA KONUŞTU.

Zilkale, Kale-i Bala, Ciha Kalesi ve merkezdeki Rize kalemiz önemli tarihi değerlerimiz. Kızkulesİ var.

PAZAR-RİZE 28.10.2013 14:33:33 72 0
VALİ ÇAKIR PAZAR




Rize Valisi Sn. Nurullah ÇAKIR ilçemize Cumartesi günü inceleme amaçlı Pazar ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Meydan parkında Kaymakamımız Selçuk ASLAN, Belediye Başkanı Ahmet BASA, Emniyet Müdürü Güngör KAPTAN ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali  Sn. Nurullah ÇAKIR şehir meydanında bulunan çay ocağında çay içerek vatandaşlarla sohbet etti.

Tütüncüler Köyü ile Hisarlı Köyü’ne giderek buradaki yol yapım çalışmalarını yerinde inceledikten sonra  Pazar Hava Radar Kıta Komutanlığına da uğrayan Vali ÇAKIR, burada çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Pazar’ın simgesi Kızkule ‘de de incelemelerde bulunan Vali Sn. Nurullah ÇAKIR Kızkule’nin restore edileceğini ve turizme kazandırılacağını söyleyerek,

“Yaklaşık maliyet hesabı biter bitmez, burasının restorasyon işlemleri de başlayacak. Kaynağımız hazır. İnşallah en geç 2014’de bölge turizminin hizmetine açmayı planlıyoruz. Zilkale, Kale-i Bala, Ciha Kalesi ve merkezdeki Rize kalemiz önemli tarihi değerlerimiz. Kızkulesi, denizde olması hasebiyle Karadeniz’de çok özgün bir mimari yapı ve bunun turizme açılması ayrı bir anlam ifade edecek. Pazar Kızkule’yi; çevre düzenlemesiyle, iyi bir planlama ve peyzaj çalışmalarıyla halkımızın ve gelişen turizmin hizmetine sunmayı düşünüyoruz.” dedi. Ziyaretleri esnasında Sn. Valimiz yol güzergahında sık sık aracından inerek vatandaşlarımızla sohbet etti.

Tütüncüler yolunda koşu çalışması yapan Zafer Spor Kulübü oyuncularına rastlayan Valimiz sporculara çikolata ikram etti. Gençlerin çalışmalarını değerlendiren Valimiz Pazar ilçemizin sportif alanda ki başarılarının tesadüfi olmadığını müşahade ettiğini belirtti.

 

 

 

  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI