Tarih: 12.02.2016 14:06

Turizm için Cruise(Gemi turları) bölgemiz için önemlidir.

Facebook Twitter Linked-in

Ali Akyıldız(Haber Analiz)
Eğer bir yöreye bir ülkeye gönülden bağlıysanız ve beklentisiz seviyorsanız o yöre için her şey yapabilirsiniz.

Yöre turizminin gelişmesi için mutlaka sayı ve gelir hedefi koymalıyız. Hedeflerimizi revize etmeli ve bu hedefleri tutturmak için turizm çalışmalarımızı bu yönde kurgulamalıyız.

Öncelikle “yöreni tanı” sloganıyla, ülkemiz içerisinde seyahat eden ziyaretçileri, cazip kampanyalar düzenleyerek yöremize getirmeliyiz.
Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin % 60’ı kıyı bölgelere gitmektedir.

Bu oranın %20 sini bölgemize çekmek için Kültür turizmi, Kaplıca turizmi ve termal turizmle yöremizin zenginliklerini ön plana çıkarıp ürün çeşitliliği ve kaliteli hizmet sunumu ve fiyat istikrarı ile turizmde devamlılığı sağlamalıyız.

Turizm yatırımlarına yönelik bürokratik işlemleri azaltıp, yatırmcıları yöreye çekebilmek için kolaylıklar sağlamalıyız.

Pazar limanı ve balıkçı barınağının birine kurovizör(turist taşıyan) gemilerin yanaşabileceği rıhtım yapmalıyız.

GEMİ (CRUISE) SEYAHATLERİ NEDİR?
Cruise yani gemi seyahatleri, dünyadaki tüm limanlara yüzer bir lüks otel içerisinde yolculuk etmenizi sağlayan bir tatil şeklidir.

GEMİ (CRUISE) SEYAHATLERİNİN AVANTAJLAR NELERDİR?
Gemi ile tatil yapmanın birçok artısı ve muhteşem imkânları vardır. Bir kez gemi turu deneyimi yaşayan seyahat severler, bundan böyle sürekli yeni gemiler ve yeni rotaların peşine düşeceklerdir.

Gemi seyahatinin en önemli özelliklerinden biri yeni ve büyüleyici yerleri konforlu ve yeni bir turla keşfetmektir. Bunun için her limanda rehber eşliğinde isteğe bağlı düzenlenen ücretli kara turları vardır. Gemi yolculuğunuz esnasında kara turlarını rezervasyonunuz esnasında acente görevliniz aracılığıyla veya gemideki “kara turları ofisi” aracılığıyla ekstra olarak satın alabilirsiniz. Turlar genelde yolcu otobüsleriyle yapılır.

Bu bence bölgemizde yapılması planlanan Havaalanı projesi kadar önemlidir. Böyle bir yatırımla bölgemize gelecek olan Turistleri Fırtına vadisi ve yerleşim alanlarına çekebildiğimiz takdirde yöre turizmine de yeni bir ivme kazandırmış olacağız.

Bu modeli hayata geçirebilecek olursak Trabzon’dan Sarp sınır kapısına kadar olan yerleşim alanlarını ulusal ve uluslar arası turizm pazarına sunabileceğimiz gibi, binlerce gencimize iş olanağı sağlayıp, milyonlarca dolar dövizi yöremiz ve ülkemiz ekonomisine kazandırmış olacağımızı düşünüyorum.  


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —