TÜM EMEKLİLERİN SENDİKASI YENİDEN MEYDANA İNDİ

Sendika Hopa ve Kemalpaşa’da yaptığı Deprem konulu basın açıklamasında “Deprem değil, ihmal öldürür!” dedi.

İNSAN 12.03.2023 10:30:03 41 0
TÜM EMEKLİLERİN SENDİKASI YENİDEN MEYDANA İNDİ

Hayati Akbaş

HOPA-Kahramanmaraş merkezli depremlerde on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine yol açan yapıların denetimine ilişkin eleştiriler devam ediyor. Tüm Emeklilerin Sendikası Hopa Şubesi de 9 Mart Perşembe günü Hopa Belediye Parkı ve ardından Kemalpaşa’da birer açıklama yaparak, 'Bu ecelsiz ölümler nasıl ki Japonya’da, Şili’de can almıyorsa bizde de almayabilir' dedi.

Hopa Belediye parkında toplanan sendika üyeleri ellerinde açtıkları afişlerde Deprem konusunu gündeme getirdiler. Tüm Emeklilerin Sendikası Hopa Şubesi Başkanı Saim Aydın tarafından burada okunan açıklamada, depremler sonrası 45 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca yurttaşın evinden, köyünden, şehrinden olduğu, şehirlerin tarih ve kültürlerinin yok olduğu hatırlatıldı ve şu ifadelere yer verildi:

“Üzüntümüz büyük yüreğimiz yanıyor çok büyük bir yıkım yaşadık. 6 Şubat depremi, maalesef on binlerce canımızı aldı. Yüzbinlerce yurttaşımız yaralandı. Milyonlar evinden, köyünden, şehrinden oldu. Ülkemiz tarihinden, Şehirlerimiz kültüründen oldu.

Bugün, yitirdiğimiz canlarımızı anmak, onların anılarını yaşatmak, yakınlarının acısını paylaşmak için buradayız.

Sizleri; Kahramanmaraş–Hatay–Diyarbakır–Malayta–Osmaniye–Adana–Şanlıurfa–Adıyaman–Kilis–Gaziantep. Yitirdiğimiz canlarımız anısına1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum. (Ruhları Şad olsun) yaralılarımızın da bir an önce iyileşmesini temenni ediyoruz


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI