SİVRİSİNEK VE HAŞEREYLE ‘LARVA’ DÖNEMİNDE MÜCADELE

Hopa’da sivrisinek ve haşereyle ‘larva’ döneminde mücadele başlatıldı

SİVRİSİNEK VE HAŞEREYLE ‘LARVA’ DÖNEMİNDE MÜCADELE
Haberi Sesli Oku
TRABZON-ARTVİN 20.04.2020 16:20:19 124 0

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Belediyesi Hopalıların rahat bir yaz geçirmeleri için sivrisinek ve haşereyle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Mart ayında başlayıp Eylül ayına kadar devam edecek olan Sivrisinek ve karasinekle mücadele çalışmalarını periyodik olarak mahallelerde sürdüren ekipler, özellikle Çöp bidonları ve çevreleri ile kanalizasyon havalandırmalarında İlaçlama çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyorlar.

Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, “Sivrisinek ve karasineklerin üreme zamanlarında ergin hale gelmelerini önlemek için gerçekleştirilen çalışmalarımıza titizlikler devam ediyoruz. Oluşturduğumuz teknik ekip tarafından yapılan çalışmalarda çöp konteynerleri, rögar içleri ve larva üreyebilecek alanları ilaçlanmaktadır. İlaçlama çalışmalarımız havaların ısınmaya başladığı bugünlerde aralıksız devam edecektir” dedi.

Vatandaşa hizmet odaklı yapılan bu uygulama ile Veteriner işleri hizmetleri ilimizde önemli bir görev üstlenmiş durumdadır. Baharda başlayan ve yaz sonuna kadar devam eden Larvasit menfez ve buna benzer ilaçlama çalışmalarımız, hizmet kalitesini ve vatandaş memnuniyetini arttırmaktadır. Çalışmalarımıza kararlılıkla ve aynı tempoyla devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yorum