RTEÜ ÇAY TARIMI KONGRESİNE HAZIRLANIYOR

Rektör Prof.Dr.Yılmaz, Azerbaycan, Japonya, İran, Pakistan ve Sri Lanka’ dan çay sektörünü temsilen uluslararası katılımcılarının da olduğu kongremize katılımınızı bekliyoruz!

27.04.2024 13:30:00 221 0
RTEÜ ÇAY TARIMI KONGRESİNE HAZIRLANIYOR

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Rektörü Prof.Dr.Yususf Yılmaz, Sosyal Medya hesabında yaptığı açıklamada ; “Bölgemizin yeşil altını çay, ekonomimizde ve kültürümüzde çok önemli bir rol oynamaktadır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak düzenleyeceğimiz kongrenin amacı, çayın üretim süreçlerini değerlendirecek, marka değerini artıracak ve sürdürülebilirlik konusunda stratejilerin belirlenmesine katkılar sağlayacak çalışmaları çay sektörümüz ve üreticilerimiz ile paylaşmak, sürdürülebilir çay tarımına yönelik stratejileri birlikte değerlendirmektir. Bu nedenlerle Çay İhtisas Üniversitemiz bünyesinde düzenlenecek kongremize tüm paydaşların katılımı ve katkısı oldukça önemli olacaktır.Birlikte yenilikçi çözümler geliştirebilir ve çay endüstrisinin sorunlarına yeni yaklaşımlar getirebiliriz.” ifadelerine yer verdi

Azerbaycan, Japonya, İran, Pakistan ve Sri Lanka’ dan çay sektörünü temsilen uluslararası katılımcılarının da olduğu kongremize katılımınızı bekliyoruz!


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI