Rizeliler gününe Başbakan katılmadı

Başkentte bu yıl 5.si yapılan Ankara Rize Günleri beklenen ilgiyi görmedi. Rize Dernekleri Federasyonu ile Ankara Rizeliler Derneğinin Ankara`da düzenlediği ve yarın sona erecek olan 'Uluslararası Rize Tanıtım, Kültür ve Sanat Günleri' haya

YÖREDEN HABER 6.04.2014 08:59:29 26 1
Rizeliler gününe Başbakan katılmadı
Seçimden hemen sonra yapılan etkinlikler beklenen katılım gerçekleşmezken vatandaşlarda ilgi göstermedi. Etkinlikler Uluslararası olmasına rağmen başta tanıtım ve organizasyondan kaynaklanan nedenlerden dolayı beklentilere karşılık veremedi.

BELEDİYELER BELDELER ETKİNLİĞE KATILMADI

Ankara`da yapılan Rize etkinlikleri önceki yıllarda yapılan etkinlikleri çok arattı. Rize günlerinin seçimlerden hemen sonra yapılması sorunları beraberinde getirdi. İlçe ve il ve belediyeleri organizasyonda stantlarda yerini alamadı. Kaymakamlıklar tarafından oluşturulan stantlarda ilçeler temsil edilmeye çalışıldı. Bunun yanında beldelerde kaymakamlık olmadığından beldeler etkinlikte temsil edilemedi. Belediye başkanlarının bazıları etkinliğin sadece açılışına katılıp Rize’ye geri dönmek zorunda kaldılar.

RİZE’DEN KATILIM OLMADI

Gerekli tanıtım yapılmadığından Rize’de yaşayan vatandaşların etkinlikten haberi olmadı. Önceki yıllarda tanıtım günlerine büyük destek olan vatandaşlar bu kez gerekli ilgili göstermedi. Ankara’da etkinliklere görevlilerin haricinde katılım yok denecek kadar az oldu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN KATILMADI

Beklenen ilginin olmaması nedeniyle büyük hayal kırıklığının yaşandığı etkinliklerde stantlarda yaşanan elektrik sorunları ve etraflarda atılan çöpler yüzünden katımcılar sorun yaşadı. Daha kaliteli daha ferah yapılacağı duyurulan stantlara yoğunluğun olamaması yüzünden büyük boşluklar göze çarptı. Genelde ilk günde protokolün az sayıda katılımı görüldü. Açılışa katılanların bir çoğu etkinlik alanını dolaşmadan törenden ayrıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize Günlerine katılacağı şeklinde bilgi verilmesine rağmen Başbakan etkinliklere gitmedi.

KOMŞU ÜLKELER ETKİNLİĞİ TERK ETTİ

Bu yıl uluslararası düzenlenen ve Karadeniz’e komşu ülkelerinde buluşturulması düşünülen etkinlikte 11 ülkeye ayrılan sergi salonundaki bölümde sadece ülkelerin fotoğrafları ve broşürleri yer aldı. Bu bölümde ülkelerinin kültür ve sanatlarını tanıtılması beklenen misafirlerin stantlarını kurarak belirlenemeyen bir nedenle etkinlik alanını terk ettikleri görüldü. Aynı salonda fotoğraf ve resim sergileri açıldı. Burada fotoğraf sergisi olan bir sanatçı “Etkinliğin tanıtımında eksik kalındı. Maalesef istenilen katılım yok. Eski yıllara göre biz fotoğraf sanatçılarına komşu ülkelerin bulunacağı ve konserlerin yapılacağı alan tahsis edildi. Ziyaretçiler bu bölüme girme zahmetinde bile bulunmuyorlar. Biz burada Kazakistan, Özbekistan gibi ülkelerin temsilcileri gibi oturuyoruz” diye konuştu. Önceki yıllarda konser verilen bu alanda açılan fotoğraf ve resim sergilerine ilginin hiç olmadığı gözlerden kaçmadı. Etkinliğin ilk bölümünde yapılan konserleri ortalama 50 kişi izledi.

RİZELİ ESNAFLAR MAĞDUR EDİLDİ

Başkentteki etkinliklere Rize`den esnaf katılımı olmazken Rizeli olmayan ve Ankara`da bulunan diğer illere ait esnafların yer alması da tepki çekti. Başka illerden olan Ankara’da hizmet veren esnaflar etkinlikte stant kiralayarak bir Rize Kavurması tabelası asarak gelenlere sözde Rize Kavurması satışı yaptı. Rize’den bir sektörden stant kiralayan bir firma hemen yanında aynı sektörden başka Ankaralı bir firma ile rekabete tutuşturuldu. Burada da aynı tabelalar asılarak Rize ürünü olduğu gösterilmeye çalışıldı.

Başta tanıtım ve organizasyon olmak üzere bir çok sorunun yaşandığı Rize Günleri`nin 5. si büyük hayal kırıklığı yaşatırken RİDEF Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Rize’nin kültürünün doğasını ve turizmini uluslararası boyutta tanıtımını yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Karaoğlu, “ Rize tanıtım günleri adı altındaki etkinliğe Karadeniz’e komşu ve Türkiye Cumhuriyetlerinin de aralarında bulunduğu Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, KKTC, Kazakistan ve Özbekistan ülkeleri katılıyor. Muhteşem bir Kültür ve Sanat etkinliği olacak.” dedi.Çay TV  
 

Anahtar Kelimeler:
Huseyin uzun
6.04.2014 22:59:28
Oradakilerin copu ankara esnafı orada sorumlu doner kavurma guya Rize kavurmasi birde pislikten oralarda birşey Yenmez

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor