Rize'de "Yâd-ı Cemil" Buluşması: Merhum Resul Bölükbaşı Hocaefendi Vefatının 5. Yılında Dualarla Anıldı

Rize'de "Yâd-ı Cemil" Buluşması: Merhum Resul Bölükbaşı Hocaefendi Vefatının 5. Yılında Dualarla Anıldı.

TEFEKKÜR 16.11.2025 15:23:00 241 0
Rize

Rize/Pazar Tütüncüler (Tavlat) Köyü'nden olan Merhum Resul Bölükbaşı Hocaefendi, vefatının 5. sene-i devriyesinde, aralarında öğrencisi Cübbeli Ahmet Hocaefendi'nin de bulunduğu çok sayıda ilim ve din adamının ve geniş bir cemaatin katılımıyla "Yâd-ı Cemil" programıyla anıldı.

Rize Kültürpark Düğün Salonu'nda 15 Kasım Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleştirilen anma programı, merhum Hocaefendi'nin hizmetlerini ve bıraktığı mirası yad etmek amacıyla düzenlendi. Program, Hidayet Vakfı ve Mahmûdî Sûrâ Dernekler Federasyonu tarafından organize edildi.

Merhum Hocaefendi'nin talebeleri ve sevenleri tarafından büyük ilgi gören programa;

• Cübbeli Ahmet Hocaefendi (Ahmet Mahmut Ünlü),

• Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Yıldız,

• Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Topal,

• Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır,

• Kovacıdede Vakfı Fıkıh Kurulu Başkanı Hüsamettin Vanlıoğlu,

• Artvin İl Müftü Yardımcısı Berat Karali,

• Rize Baş Vaizi Yakup Kabalak ve

• Hidayet Vakfı Başkanı Resul Bölükbaşı (yeni dönem),

gibi pek çok kıymetli din ve ilim adamı iştirak etti. Programın sunuculuğunu ise Ali Güzelay ve Salih Kırmızı hocalar üstlendi.

Konuşmalarda, Merhum Resul Bölükbaşı Hocaefendi'nin ilmi kişiliği, üstlendiği hizmetler ve manevi rehberliği anlatılarak, kendisinden ilim öğrenen ve feyz alan cemaatin gönlündeki yeri bir kez daha vurgulandı.

Program sonunda, Merhum Hocaefendi'nin talebeleri ve aileleri adına yapılan teşekkür konuşmasında, katılım sağlayan tüm hocalara ve yoğun ilgi gösteren cemaate şükranlar sunuldu. Dualarla hitama eren anma programında, "Cenâb-ı Hak hizmetlerimizi daim ve kaim eylesin" niyazıyla başta Resul Bölükbaşı Hocaefendi olmak üzere bütün geçmişlerimizin ruhu için Fatihalar okundu.

Program, Hocaefendi’nin ilim ve irfan yolundaki mücadelesinin nesilden nesile aktarılacağı mesajını verdi.

HOPA MÜFÜTÜLÜĞÜNDEN FİLİSTİN’E DESTEK KERMESİ

Pazar ilçesinde Cami Açılışı Gerçekleştirildi

İrfan Pınarı: Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi, Vefatının 16. Yılında Rahmet ve Şükranla Anıldı