Rize’de Çaylık Araziden Yuvarlanan Vatandaş AFAD Koordinasyonunda Kurtarıldı

Rize’de Çaylık Araziden Yuvarlanan Vatandaş AFAD Koordinasyonunda Kurtarıldı

YAŞAM 30.05.2025 09:51:00 704 0
Rize’de Çaylık Araziden Yuvarlanan Vatandaş AFAD Koordinasyonunda Kurtarıldı

Rize’nin Merkez ilçesine bağlı Karayemiş Köyü’nde meydana gelen olayda, dik yamaçtaki çaylık arazide dengesini kaybederek yuvarlanan bir vatandaş dere yatağına düştü. Olayın ardından bölgeye AFAD, Jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Zorlu arazi şartlarına rağmen olay mahalline hızla ulaşan ekipler, AFAD koordinasyonunda yaralı vatandaşa güvenli bir şekilde ulaştı. İlk müdahalesi olay yerinde sağlık ekiplerince yapılan vatandaş, sedye yardımıyla dik ve kaygan araziden dikkatli bir şekilde çıkarıldı. Ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşımızın sağ salim kurtarılması için AFAD, Jandarma ve sağlık ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışmıştır. Emeği geçen tüm ekiplerimize teşekkür ediyor, yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz.” denildi.

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da yaptığı bilgilendirmede, olaylara hızlı ve etkin müdahalenin önemine vurgu yaparak vatandaşların dik yamaçlı arazilerde dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Pazar’da Jinn Kafe'den Güçlü Kadın Dokunuşuyla "Yeni Dönem" Başlangıcı

Senoz Vadisi, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'na İlk Kez Ev Sahipliği Yapacak

İSTANBUL'DAKİ PAZARLILARIN CUMHURİYET COŞKUSU

Karadeniz Rüzgârı Başkent’te Esti

Rize Turizminde "Yıkım" Durdu: Katmer, "Kurtarılması Gereken Tüm İşletmeler Kurtarılacak"