Rize’de oto galerici olmak için ter döktüler

Rize’de oto galeri açmak isteyenler için Motorlu Kara Taşıtları Seviye -5 Mesleki Yeterlilik Sınavı yapıldı. 12 kişinin katıldığı sınav Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti.

GÜNDEM 21.07.2023 11:12:21 177 0
Rize’de oto galerici olmak için ter döktüler
HABER:ARZU ERBAŞ

2018 yılında yürürlüğe giren İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik ile birlikte, kişilerin galericilik - oto alım satım yetki belgesi (İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Yetki Belgesi) alabilmesi için, Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) veya Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Danışmanı (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları zorunlu hale geldi. Galericilik faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı Rize’de de belge almayan ya da ticarete yeni başlayacak olan galeri sahipleri için sınav yapıldı. Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile TOBB MEYBEM iş birliğinde “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satımı Seviye-5 Mesleki Yeterlilik Sınavı” ÇTSO’da gerçekleştirildi. Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen sınava çevre illerden 12 kişi katıldı. Yazılı ve performans alanlarından oluşan sınav periyodunu başarıyla bitirenler sertifikalarını alacaklar.

YENİ SINAVLAR İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Galericilik ticaretinde faaliyet gösteren birçok işletme yetkililerini, TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen sınavlar ile belgelendiren ÇTSO, belge almayan ya da ticarete yeni başlayacak olan işletme sahipleri için de başvuruları almaya devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI