Rize’de "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’’ Eğitimi Düzenlendi

Rize’de "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’’ Eğitimi Düzenlendi

SAĞLIK 5.08.2019 14:28:36 532 0
Rize’de "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’’ Eğitimi Düzenlendi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarına yönelik 'Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı” eğitimi gerçekleştirildi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları kapsamında Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarına 'Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı” eğitimi verildi.

Program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere “ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi” öğütlenmektedir.

1991 yılından bugüne Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Kaçkar Devlet Hastanesi’ne 3 Yeni Hekim

Rize’de sağlık çalışanlarına 'Üreme Sağlığı' eğitimi

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer’e Anjiyo Operasyonu: Sağlık Durumu İyi

Yerli ve Milli Mobil Dijital Röntgen Cihazı Rize’de Hizmete Alındı

Kaçkar Devlet Hastanesi’nde “Etkili İletişim ve Beden Dili” Eğitimi Gerçekleştirildi

Rize’de Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi