Rize Grubunun 173.buluşması Siyasetçi, Bürokrat katılımıyla renkli geçti

Rize Grubunun 173.buluşması Siyasetçi, Bürokrat katılımıyla renkli geçti

GÜNDEM 5.10.2023 09:37:08 463 0
Rize Grubunun 173.buluşması Siyasetçi, Bürokrat katılımıyla renkli geçti

Ankara Rize Grubu’nun 173’inci buluşması, 04.10.2023 Çarşamba günü (dün) saat 19.00’da İrfan COŞKUN moderatörlüğünde yapıldı.

173.Buluşmanın ev sahipliğini;

Reşat KESKİN, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Şube Müdürü, Havva BALER GEZİCİ, Diyetisyen, Ankara Onkoloji Hastanesi Diyetisyeni, Vural BALCI, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili, Abdullah SÜSLÜ MEB; Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü e. Daire Başkanı, İsmail KALENDER Danıştay Üyesi, Bayram Ali ERTEN, TRT Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettiş, Hikmet AYAR Rize e.Milletvekili, ÇAY-KUR Yönetim Kurulu Üyesi, Hakan KUMBASAR Prof.Dr. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Evren BAŞAR, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı, Turgay CİVELEK, Sincan Belediye Meclis Üyesi, Recep Ali ER , Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Genel Müdürü, Turgay ŞANAL, Kimya Mühendisi, Vildan ORHAN ALTINEL, Yüksek Mimar, Uluslararası İlişkiler Uzmanı, e.Meclis Üyesi yaptı.

BU KEZ YEMEĞE MİSAFİR OLARAK VEKİLLER,BAŞKANLAR VE BÜROKRATLAR KATILDI

Yemeğe misafir olarak; Rize Milletvekili Harun MERTOĞLU, Muhammed AVCI, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarihinde ilk kadın bakan yardımcısı olan Av. Doç. Dr. Safa Koçoğlu, Çay-Kur Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM, Yeditepe Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Keçiören Belediye Başkanı Turgut ALTINOK katıldı

Milletvekili Harun MERTOĞLU uzun zamandır Rize Grubu mensubu olduğunu, bir arada yıllardır bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti, Meclis çalışmaları nedeniyle yoğun programları bulunduğunu, her zaman Rize ve Rizelinin yanında olacaklarını ifade etti,

SAMSUN SARP DEMİRYOLU GÜNDEME GELDİ

Milletvekili Muhammed AVCI Konuşmasında; Rize için 3 önemli başlıkta çalışmalarını sürdürdüklerini, Bunların Lojistik merkezi, Turizm yatırımları ve Çay geldiğini, Halen yapılmakta olan Lojistik merkezine yabancı yatırımcı ilgisinin bulunduğunu Samsun-Sarp Demiryolu Projesi ile birlikte çok daha öneminin artacağını, ayrıca lojistik merkezinin Erzurum üzerinden Horasan’a uzanacağını, Havaalanında bu güne kadar 1 milyon yolcu taşındığını, aydınlatma ile ilgili sorunun giderileceğini, Uluslararası uçuşların artacağını, 2 inci ILS cihazının yakın zamanda kurulacağını, Şehir Hastanesi inşası ile ilgili 50-100 yıllık bir planlama ile çalıştıklarını, ilk etapta 1000 yataklı olarak planlandığını, 350 dönümlük bir alanın dolgusunun tamamlandığını, Kentsel dönüşümün Pazar’da yakında bağlanacağına, Çayeli ve Derepazarı ile ilgili olarak da kentsel dönüşüm çalışmaları bulunduğunu, Ayder projesinin de hızla devam ettiğinin 1600 araçlık kapalı otoparkın tamamlandığını, bu sayede büyük ölçüde otopark sorunun giderildiğini, Ayder yolu projesine de yakında bağlanacağını, ulaşımın çok daha güvenli ve konforlu olacağını, Ovit tüneli çalışmalarının da devam ettiğini, bu çalışmanın Mardin’e kadar uzanacak bir çalışma ile devam edeceğini, Rize için ikinci bir organize sanayi bölgesi yapımının başlayacağını, kayak merkezi çalışmalarının da devam ettiğini, Rize de Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi yapımı için 600 dönümlük bir deniz alanının doldurulacağını ifade ettiler.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olan Av. Doç. Dr. Safa Koçoğlu, Rize’de doğum büyüdüğünü, bir arada olmakta duyduğu memnuniyeti ifade etti.

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ÇAY-KUR ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Çay-Kur Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM, Çay-Kur ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu,

Yeditepe Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz, ile Keçiören belediye Başkanı Turgut ALTINOK birer konuşma yaptılar.

Yoğun katılımın olduğu buluşma, içilen Rize Çayı, yapılan hoş sohbetler ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI