RİZE BELEDİYE BAŞKANLIĞI !

YEREL SEÇİMLERDE RİZE'DE BAKIRCI İLE DEVAM EDİLECEK Mİ!

SİYASET 27.09.2013 13:46:46 24 0
RİZE BELEDİYE BAŞKANLIĞI !




Yerel seçimler yaklaşırken Tüm ülkemizde olduğu gibi Rize’de de hareketli günler yaşanıyor.Rize Belediye Başkanlığı için bir yandan mevcut aday Halil Bakırcı ile yola devam edileceği,diğer yandan ise Başbakanın farklı isemler üzerinde durduğu Rize basını tarafından yayınlanıyor.Bizde kaçkar53.com olarak okuyucularımızı bilgilendirme yönünden bu haberlerin hangisi doğru? Diye soruyoruz. İkisi de doğru olabilir. Veya birisi doğrudur diyenler de olabilir. Kısa süre sonra bu haberlerden birinin açıklamaları gerçek olacaktır.

İŞTE RİZE BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI İÇİN KONUŞULAN SENARYOLAR

1.HABER

Bu kapsamda söz milletindir hesabı üzerine Rize'de vatandaşlara “Rize Belediye Başkanı nasıl bir belediye başkanı olmalı?” diye sorduk. Rize’de halkımızın istediği belediye başkanının özellikleri şöyle:

1- Ağırlıkla Rize’de duran halkla, iş dünyasıyla, sivil toplum örgütleriyle diyalog içerisinde olan

2- Vizyon sahibi

3- Eğitimi

4- Vatandaşın rahatlıkla ulaşabileceği

5- Rize’yi yönetirken tüm sivil örgütlerle, kamu yöneticileriyle uyumlu çalışan

6- Her kesimle yakın diyalog içerisinde olabilecek, hangi kesimden olursa olsun ortaya konan projelere rant getirisi açısından değil Rize şehrinin ve halkının gelişimi açısından bakan

7- Rize’de yaşayan insanların tüm kesimlerine kaliteli yaşam sağlayabilecek bilgi donanımına sahip kararlı

8- Yöneticiliği ile tarafsız ve adaletli insan sevgisiyle dolu dürüst

9- Kararlı ve iş bitirici

10- Uzaktan yönetilen hiç kimsenin adamı değil tüm Rizeli’nin adamı

11- Her zaman Rize’nin ve Rizelinin menfaatlerini ön planda tutacak

12- Her zaman Rize’de yaşayan birinin belediye başkanı olması.

Aynı görüşmelerde vatandaşa “Sizce Rize Belediye Başkanı kim olmalı” şeklindeki soruya ise vatandaşların büyük çoğunluğu Yılmaz Katmer, Rahmi Metin ve Yunus Köroğlu isimlerini telaffuz ederek cevap verirken Bakan Hayati Yazıcı’nın da bakan olması vesilesiyle Ankara’dan tuttuğunu koparabileceğinden Rize’ye faydalı olacağı görüşünde birleşmesine rağmen son kararın yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği de aşikar olan bir durum.

2.HABER

2 dönemdir Rize Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Halil Bakırcı'nın, Mart 2014 yerel seçimlerinde aday gösterilmeyeceği öğrenildi.

2004 yılında ilk kez Rize Belediye Başkanlığı görevine seçilen; 2009 yılı seçimlerinde ise 22.354 oy alarak 19.977 oy elde eden en yakın rakibi durumundaki Anavatan Partisi Adayı Kenan Bıyık’a karşı 2.377 oy farkı ile 2. Dönem Rize Belediye Başkanı seçilen Halil Bakırcı’nın yeniden aday gösterilme yeği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden elde edilen bilgilere göre, Rize Belediye Başkanlığında Halil Bakırcı dönemi, Mart 2014 Yerel Seçimlerinde sona erecek. Başbakan Erdoğan’ın Başkan Bakırcı’yı ilerleyen dönemlerde farklı görevlerde görevlendirebileceği bilgisine ulaşıldı.

OLAY53.

 

Haber Rizedeyiz.

Rize’de yaklaşan mahalli idareler seçiminde iktidar partisinin adayları konusunda belirsizlik sürüyor.
Ortaya atılan çeşitli iddialar ise artarak devam etmekte. Rize’de en büyük merak konusu ise Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın Rize’den yeniden Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı yönünde.
Bakırcı’ya yakın kesimler Bakırcı’nın bir süre ara verip Milletvekilliği için aday olacağını konuşsa da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son Rize Ziyareti sırasında, devam etmesi yönünde işaretler verdiği öğrenildi.
AK Parti’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakırcı’dan, ‘kentsel dönüşüm, derelerin üzerinin açılması’ gibi uzun vadeli projelerine aksatmadan devam etmesini istedi. 

Kaynak: Rizepostası.Com 

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor