Tarih: 16.06.2016 15:08

Ramazan'da akıldan ziyade kalp hissedardır.

Facebook Twitter Linked-in

Ne okuduğunuz Kur'ân böylesine anlamlı, ne kıldığınız namaz böylesine hissiyatlı, ne de tuttuğunuz oruçlar böylesine ihlâslıdır Ramazan haricinde..

Böylesine Cenâb-ı Hakk'a yakın olduğunuz hissini veren başka bir ay yoktur.

Çünkü nasıl ki şeytan zincire vurulup Cehennem kapıları kapanmış, Cennet kapıları ardına kadar açılmıştır işte kalp kapıları da, ayine-i samed olması hasebiyle ardına kadar açılmıştır Ramazanda.

Belki de en büyük ve en çok ve en tesirli Esma-ül Hüsna tecellileri Ramazanda gerçekleşir ve Ramazana hastır. Ve kalbin içindeki binlerce lâtife de bu ayda karınlarını doyururlar binlerce manevî gıda ile.. Onun için Risale-i Nur okurken dahi en çok kalbe, hislere bakanlar tetkik edilmeli, mütalâa edilmelidir bu ayda.

Madem en çok kalp ve ruh hissedardır o halde en çok kalp ve ruhunuzu dinleyin bu Ramazan. Kırmayalım meselâ kimseyi veya kalp ve ruha zarar veren ne varsa terk edelim. Unutmayalım ki yemek-içmek imsak ile iftar arası, kalp kırmak, gıybet, kul hakkı gibi günahlar ile kabir arası yasaktır.. Bu Ramazan günahlara karşı orucumuzun başlangıcı olsun inşallah. 
Akif Aslan(Yeni Asya Gazetesi)


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —