Tarih: 26.04.2020 09:35

RAMAZAN GÜNLÜĞÜ-3

Facebook Twitter Linked-in

“O hâlde, gücünüz yettiği kadar Allah’a karşı gelmekten sakının! Dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğiniz için harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.”(Teğabun: 64/16)

“Allah Kur’an’la amel edip hayatlarını onunla düzenleyen toplumları yüceltir.”(Müslim; Misafirin, 269)

Soru:

“Ramazan ayı Kur’an ayıdır” bunda şüphemiz yok. Bundan maksat “Kur’an’ı sadece okumak, mukabele etmek” demek midir hocam? Saygılarımla…

Cevap:

Yüce Rabbimiz (cc) Mübarek, Mukaddes ve Müberra kitabımız için “en yüksek hikmet/yüksek bilgi/zirveye ulaşmış hikmet”(Kamer: 54/5) ifadelerini kullanıyor.

Elimizde bir harfi bile değişmemiş Yüce Rabbimizden gelen ve “bir ikincisi evet dikkat edelim bir ikincisi veya alternatifi bulunmayan çok özel bir MEKTUP bulunmaktadır.”

Bu mektup “en sevgiliden” geldi diye bakıp bakıp duygulanmak, sayfa ve satırlarına göz gezdirmek, yüreğine bastırmak, yükseğe asmak hepsi çok kıymetli ibadet hükmünde şeylerdir.

“Bana, evet, yalnız bana, O’ndan gelmiş” deyip bağrına basmak ta ibadettir. Ama sadece bunun için gönderilmiş kabul edersek Rabbimizin bu mektupla bizi ulaştırmak istediği hikmetlere kavuşamayız.

O halde, her birimiz kapasitemiz oranında gücümüz yettiğince emanet bir cümleyle söylüyorum “Kur’an ayetlerini yemeliyiz adeta.” Dura dura, dinlene dinlene, sindire sindire okumalı, tefekkür etmeli, ezberlemeli, Kur’an’la yatıp Kur’an’la kalkmalıyız…

Ama şunu da aklımızdan çıkarmayalım ki, Kur’an’a ve Rabbine gönülden bağlanmayan, saygı duymayan kimse “Kitabın başından sonuna kadar noktasından virgülüne anlamını bilse” yine de iman etmeyen etmeyecektir. İşte Ebu Cehil ve onun günümüzdeki versiyonları…

Soru: Evlerimizde yapacak bir şey bulamıyoruz. Birbirimizle didişip uğraşıyoruz hocam ne tavsiye edersiniz?

Cevap: İşte fırsat! Okuma bilmeyenler Kur’an öğrensin, okuma bilenler hiç değilse Namaz surelerinin mealini, tefsirini okumanın gayreti içinde olsun.

“Herkes Ramazan sonunda ulaşacağı bir ödüllü hedef” belirlesin.

Hocam ben “Kur’an okuma noktasında buradan buraya geldim” diyenin ödülü de “BİZDEN OLSUN…”

Evet, ÖDÜL BİZDEN”

Haydin bakalım. “Yarışanlar bunun için yarışsınlar.”(Mutaffifin: 83/26)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —