6. Pazar Kültür, Sanat ve Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen kitap şenliği ve imza etkinliğinde, Pazar ilçesinde doğup büyüyen ve bugüne kadar 6 kitabı yayımlanan yazar Sonay Atabey Can, okuyucularıyla bir araya geldi.
Etkinlik boyunca edebiyatseverlerle sohbet eden Atabey Can, yazarlık yolculuğunu ve eserlerinin oluşum sürecini paylaştı. Okurlarının sorularını yanıtlayan yazar, kitaplarını da imzalayarak onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.
1963 yılında Rize’nin Pazar ilçesinde doğan Sonay Atabey Can, İstanbul’da yaşamaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.
Kitaplara ilgisi çocukluk yıllarına dayanan yazar, ailesinin işlettiği mahalle bakkalında arkadaşlarıyla birlikte hikâye, roman ve benzeri kitapları okuyarak büyüdü. Bir süre ilçede babasının yanında gıda ticaretiyle ilgilendikten sonra, İstanbul’da muhasebe alanında çalıştı. Ayrıca kısa bir süre Halk Eğitim Merkezi’nde hocalık yaptı.
Okuma sevgisinden hiç vazgeçmeyen Atabey Can, yıllar içinde kitaplardan aldığı ilhamla kısa hikâyeler, şiirler ve tiyatro oyunları yazmaya başladı. Okul dönemlerinde edebiyat ve tiyatro alanındaki çalışmalarıyla dikkat çekti, şiir yarışmalarında dereceler elde etti.
Bugün 6 kitabı yayımlanan yazar, edebiyat yolculuğunu okuyucularıyla paylaşmaya devam etmektedir.