Pazar’da TKDK Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Pazar’da TKDK Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

EĞİTİM 28.11.2023 13:31:36 451 0
Pazar’da TKDK Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Cevahir Topaloğlu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ofisinin Rize’de hizmet vermeye başlamasının ardından, bugün Pazar İlçesinde Halk Eğitimi Merkezi Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

TKDK kapsamında verilen destekleri (Turizm-Tarım-Hayvancılık-Enerji-Balıkçılık-Arıcılık- Zanaatkârlık- Yetiştiricilik) içeren tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Pazar’da yapıldı.

Pazar Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği desteklemelerine yönelik Tarım Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD III programı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı ilk kez Pazar’da gerçekleştirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, sunumlar eşliğinde bilgilendirme yaptı. Koordinatör Aydoğdu, sunumunda TKDK’nın yapısı, görev ve sorumlukları, desteklenen iller, yapılan hibe destekleri, Avrupa Birliği ile yürütülen IPARD programının amaçları ve bu programın içeriği, programdan faydalanan iller hakkında bilgiler verdi. TKDK’ndan hibe nasıl alınır? Destek verilmeye uygun yatırım alanları nelerdir? Başvuru için gerekli olan şartları ve yatırımı tamamlanan projelerden örnek kesitler vererek, katılımcıların sorularını cevapladı.

Trabzon TKDK İl Koordinatörü Şansal AYDOĞDU tarafından yatırımların desteklenmesi konularında bilgilendirme yapılan programa, İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçemizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, çeşitli sektörlerdeki Kooperatif ve Birlik temsilcileri ve yatırımcılar katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI