Tarih: 25.02.2017 11:03

Pazar’da konferans

Facebook Twitter Linked-in

Haber ve Fotoğraflar; Ali Akyıldız

Konferans Din görevlisi Mustafa Bölükbaş’ın açış konuşması ile başladı. Ardından Kur’an tilavei yapıldı. Pazar İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney konferans ve sunucu Varlı hakkında kısa bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Konferansa katılan Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Abdussamet Varlı katılımcılara “Allah’ın varlığı, kulluk görevlerimiz” hakkında sunum yaptı.

Cuma günü Pazar Merkez Hatuniye Camiinde vaaz yapan Varlı burada “ Kulluk görevi üstlenenlerin önlerinde duran 4 dikkat etmesi gereken levhalara vardır. Bunların 1.si Allaha şeksiz, şüphesiz iman etmek,2-Anne ve babanın rızasını kazanmak,3-Çoluk çocuğumuzu ateşten, menhiyattan ve kötü alışkanlıklardan muhafaza etmek,4-Zahiri ve batını her ne olursa olsun kulluk görevi üstlenenlerin günahlardan şiddetle kaçınması gerekir. Cennet sevdalısı olmak istemeyen olmadığına göre bu 4 trafik levhalarına mutlaka dikkat etmemiz gerekir”dedi.

Abdussamed Varlı “ bugün ailelerimiz sosyal medyanın esiri olmuş durumdadır. Her aile bireyi hanesine sosyal medya ile bir kişi daha konuk etmektedir. Bu çok tehlikeli bir durumdur. Okulumuz İlahiyat Fakültesi olmasına rağmen bizim de öğrencilerimizi bu illetten korumakta güçlük çekiyoruz. Büyük sorululuklarımız var. Tevhit anlayışındaki sapmalarla var olan ayetin içini boşalttık. Tevhit Allah’ın birliği etrafında sizin de kenetlenmenizi ve bir olmanızı ifade eden bir terimdir. Tevhit birlik demektir, birlik ise kardeşinin derdi ile dertlenmeyi gerektirir. Kardeşlik olmadan ekonomi olmaz, dayanışma olmaz, birlikte yaşama isteği olmaz' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —