Pazar’da Kimsesizlerin Kimsesi oluyorlar

Pazar’da Kimsesizlerin Kimsesi oluyorlar

PAZAR-RİZE 23.03.2020 21:09:34 46 0
Pazar’da Kimsesizlerin Kimsesi oluyorlar

PAZAR-Rize il ve ilçelerinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Grubu Pazar İlçesinde 65 yaş üstü yalnız yaşayan kimsesizleri tek tek bularak evlerine yardım ulaştırıyorlar

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dünya can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir.

Risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Valilik İl İdaresi Kanununun 11/c ve Kaymakamlığımızca yine aynı kanunun 32/ç maddeleri ile Umuma Hıfzısıhha Kanununun 27. ve 72. maddesi kapsamında 21.03.2020 tarihi ve saat:24.00 'den sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığa sahip vatandaşların ikametleri dışına çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.

Bu kapsamda Pazar İlçesinde de Sokağa çıkma yasağı kapsamında özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için Pazar Kaymakamı Ayhan TERZİ başkanlığında, Belediye Başkanı Ahmet BASA, İlçe Emniyet Müdürü Mesut DEMİRDAŞ, İlçe Jandarma Komutanı Zeki Alican TANIK, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdür V. Nadide ÖZTÜRK, İlçe Sağlık Müdür V. Abdullah KELEŞ, İlçe Yazı İşleri Müdürü İlker KABAOĞLU ve İlçe Müftüsü Şükür KÜÇÜK 'ten oluşan Pazar Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Grubu oluşturuldu.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda;

112 155 156 TELEFONLAR 7/24 HİZMETTE

Köy ve Mahallelerde bulunan başta tek başına yaşayan ihtiyaç sahipleri olmak üzere ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız 112, 155 ve 156 nolu telefonları aramak suretiyle ilaç, gıda ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının giderilmesini talep edebilirler.

İHTİYAÇLAR SOSYAL DESTEK GRUBU TARAFINDAN KARŞILANIYOR

Sokağa çıkma yasağının ardından Pazar Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri olan Emniyet, Jandarma ekipleri başta olmak üzere belediye zabıtaları, muhtarlar, imamlar ve diğer kamu personelleri tarafından Pazar ilçesi mahalle ve köylerinde ikamet eden, 112,155 ve 156 yı arayarak talepte bulunan ve ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ilaç, gıda ve bankadan para çekme gibi ihtiyaçları giderilmiştir.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA KESİLDİ

Sokağa çıkma yasağına uymayanlar vatandaşlarımızdan tespit edilenler hakkında Hıfzıssıhha Kanunu nun 282. maddesi gereğince 3150 TL, Kabahatler Kanunu nun 32. maddesi gereğince 392 TL idari para cezası uygulanmıştır.


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor