Tarih: 19.06.2016 15:18

Pazar'da Fırıncılar şikâyetçi

Facebook Twitter Linked-in

Fotoğraflar; Ali Akyıldız
Yeni Ulus Ekmek Fabrikası sahibi Nizamettin Hazır ile Pazar İlçesinde ekmek ve Pide satışlarıyla ilgili görüştük.

“Ekmek satışları ve Pide satışlarında beklenen artışlar olmadığını” açıklayan Hazır  “Geçen seneye oranla satışlarımız % 30 azalmış durumdadır. Bu sene küçük pide 3.TL, büyük Pide ise 6 TL den satılıyor. Anlayacağınız zam yapılmamıştır. Bunun birçok sebebi vardır. Aslında 4 senedir fiyatlara zam yapılmamıştır. Pazar’da fırıncılar arasında var olan rekabet tabiki fiyat dengesini oluşturamadı. Buna rağmen yine de ramazanda beklenen artış yaşanmıyor” dedi.

Hazır bunun sebeplerinin bazılarını şu şekilde açıkladı. “Gurbetçi vatandaşlarımızın okullar tatil olmadığından hala ilçemize gelmemiş olmaları, ardından Ramazan ayının gelmesi ve şuan ramazanın da ortalarına gelmemiz de ayrı bir etken olmuştur.

İnternet ve Televizyon karşısından zamanının büyük bir kısmını geçiren aileler geç kalkıyor. Kalkınca da Hazır gıdalara yöneliyor. Alo servisleri arayıp pizza türü gıdalar, donmuş gıdalara daha çok yönelmiş durumdalar. Ambalajlı ürünlerin sağlıklı olup olmadığına bakmadan katkılı maddeler içeren gıdaların satışlarında artışlar oluyor”
dedi. 








Orjinal Habere Git
— HABER SONU —