Tarih: 09.03.2016 15:45

Pazar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Program

Facebook Twitter Linked-in

Pazar Doğu Karadeniz Rehabilitasyon Merkezi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı düzenlendi.

Programa Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN, Belediye Başkanı Ahmet BASA, İlçe Emniyet Müdürü Güngör KAPTAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet BÜYÜK, İktidar Partisi İlçe Başkanı Nurettin İNCE ve Doğu Karadeniz Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Metin AYAR katıldı.

Programda ilk olarak Doğu Karadeniz Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Müdürü Emine ATAMAN tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü konulu sunum yapıldı.

Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN yaptığı konuşmada; “Söylenecek çok şey var ama ben sözlere şununla başlamak istiyorum. Maalesef son 6-7 aylık periyotta ellerini öptüğümüz, cennetin ayakları olduğu analarımızın evlatları, vatanımızın belli bir bölümünde bu milletin birlik ve bütünlüğü için, vatanın bölünmezliği için kanlarını akıtmakta ve bugün de güne acı haberlerle başladık.Öncelikli olarak bu ulvi değerler uğruna seve seve gözünü kırpmadan canlarını feda eden şühedayı, şehitlerimizi rahmetle anarak söze başlamak istiyorum' dedi.

Aslan,'Kadınımız toplumumuzda erkeğin ne üstünde, ne altında, yanındadır. Kadın ve erkek birbirinin rakibi değil, tamamlayıcısıdır. Biri varken, diğeri daha anlamlıdır. Kadınımız maalesef istediğimiz yerde değil, ezilmektedir,Maalesef çok kötü örnekler var. Kadınımız çok istemediğimiz manzaralarla karşı karşıya. Bu hatayı görerek, hissederek, duyarak, fark ederek, çıplak gerçeği kabul ederek çözüm üretmek zorundayız' diyerek sözlerini,

'Çözüm ne mi? Önce kendi ruhumuzda, vicdanımızda kadının bizim bir parçamız, bir bütünümüz olduğu hakikatini görmek durumundayız.

Çözüm ne mi? Yetiştirdiğimiz nesiller noktasında eşit olduğumuzu, bir ve bütün olduğumuzu idrak ederek nesilleri yetiştirmek zorundayız, eğitmek zorundayız. Kadının pozitif ayrımcılığa ihtiyacını ortadan kaldırmalıyız. Kendi sosyolojimizde bunu sağlayabilirsek zaten kadına hak verelim gibi kadının statüsüne yakışmayan cümleleri kurmak zorunda olmayacağız. Sözü uzatmadan bağlarken Tevfik Fikret’ in bir şiirinde güzel bir mısra var “Sefil olursa kadın, Elbet alçalır beşer” der. Kadının statüsünü ne kadar başımızın üzerinde taşıyabilirsek, insanlığı da o kadar yüceltebileceğimize de inanıyorum. Hepinize saygılarımı muhabbetlerimi sunuyorum” diyerek tamamladı.

Programda Rehabilitasyon merkezinde kalan misafirler tarafından şiirler okundu ve kendi hazırlamış oldukları “ Kadına şiddete hayır” konulu tiyatro gösterisi düzenlendi. Rehabilitasyon merkezi çalışanlarından Filiz TERZİ’nin kızı tarafından okunan “ Özgecan Ağıdı” programa katılanları duygulandırdı. Kurum personelleri korosu tarafından şarkı ve türküler söylendi. Kurumda 5. Yılını dolduran emekçi personele ve Doğu Karadeniz Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Metin AYAR ’a Teşekkür Belgeleri takdim edildi. Kurucu Müdür Metin AYAR tarafından kurumda çalışan tüm kadınlara çiçek takdim edilerek yemeğe geçildi. 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —