Tarih: 10.11.2021 14:06

Pazar’da 10 Kasım Atatürk’ü anma programı düzenlendi.

Facebook Twitter Linked-in

PAZAR-Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83'üncü yılı münasebetiyle Rize’nin Pazar ilçesinde anma töreni düzenlendi.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende Pazar İlçe Kaymakamlığı, İlçe Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okunurken bayraklar yarıya indirildi. Türk bayrağının göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesinden sonra anıt önündeki tören son buldu.

Törene, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Garnizon Komutanı Hava Üsteğmen İhsan Erdemir ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Sami Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Özbek, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, gaziler, öğrenciler katıldı.

Anma programına daha sonra Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Konferans Salonunda devam edildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı TOKİ İlkokulu Sınıf Öğretmeni Emircan Kaya yaptı.

Ardından şiir, işaret dili ile gösterisi TOKİ İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni Zarife Sungur koordinatörlüğünde yürütüldü. Dokuzu beş geçe dron çekimi gösterisi, koro çalışmaları, Mustafa Kemal’in askerleriyiz oratoryo gösterisi, yeniden doğuş müzikal tiyatro gösterisi, özlem kısa film gösterisi ve Yörük Ali Efe zeybek gösterisi sunulmasıyla buradaki tören de sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —