Pazar Ziraat Fakülte 'sinde PURO tütünü sunumu yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat Fakültesinde Prof Dr.Fatih Seyis’in danışmanlığında Fakülte’nin Yüksel Lisans öğrencisi Fahri Can Aktaş tarafından Google Meet üzerinden Pazar Puro Tütününün dünü ve bugünu hakkında

GÜNDEM 7.06.2023 11:56:38 202 0
Pazar Ziraat Fakülte

Programa Yüksekokul Müdürü Prof.Dr.Adil Bakoğlu,Prof.Dr.Özgün Kalkışım,Dr.Öğretim Üyesi Emine Yurteri,Yüksek Lisans ve Lisans öğrencileriyle Pazar İlçesinden tütün üreticisi Nahit Ağırbaş,yerel gazeteci Abdullah Uzun katılım sağladı.

Danışman Prof.Dr. Fatih Seyis, yaptığı açıklamada; “Üniversitemizce düzenlenen 2022-2023 seminer programının konusu Pazar ilçesinin değeri puroluk tütün. Bu ürün geçmişten günümüze üreticiler tarafından aktarılan bir değerdir. Bu değeri göz önünde bulundurarak bugün ki sunumumuzun içeriği puronun tarihçesi, Türkiye’ye gelişi ve ilk denemelerinden ve üretimin zamanla azalmasının nedenlerini anlattık. Bununla birlikte bu ürünün nasıl yetiştirildiğinden, üretiminin nasıl tekrardan yapabileceğimizi anlattık. Bu değeri tekrardan canlandırmak için üniversitemizce yapabileceğimiz çalışmaları sunduk.”dedi.

Programda Puru Türünü nostalji olarak yetiştirmeye çalışan Nahit Ağırbaş,geçmşten günümüze Puro Tütünü üretimleri hakkında bilgiler verdi.İlçenin sahip çıkarak Tescilli marka haline dönüştürülmesini anlattı.

Sunumun tamamı için tıklı

PurolukTütünSeminer.pdf


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI