Pazar'da Organik Solucan gübresi üretiliyor

Pazar İlçesinde Lazutim Organik Tarım Hayvancılık Gıda Eğitim Turizm ve Dış Ticaret Ltd.Şti.adı altında kurulan çok ortaklı şirket Solucan Gübresi üretimi yaparak satışa sundu.

YÖREDEN HABER 8.05.2017 10:22:47 474 4
Pazar

Haber ve Fotoğraflar ;Ali Akyıldız

Fabrika ortaklarından Sadık Hür yaptığı açıklamada ' Pazar'da solucan gübresi üretimi yaparak satışa sunmaya başladık.Temin etmek isteyenler Pazar Ziraat Odasına müracaat edebilirler.Gübre tüm dünyada kullanılıyor.Her toprak ve bitkilerde tercih ediliyor.Çay ve Kivi de de kullanlıyor.Sebzelerde,özellikle domates,biber ve salatalıkta kullanlılyor.Tonunu 2.500 TL den satışa sunduk.% 100 organiktir.Sertrifikası alınmıştır.Ham maddesi Tezek olup Doğu'dan getiriliyor.' dedi.


Anahtar Kelimeler:
Ayla gümüş
8.05.2017 11:20:39
bu lazlar çok ileri görüşlü insanlar.amerikada yıllarca yapılan solucan gübresini rızeye taşıdılar.pazarda fabrikası kurulan organik solucan gübresi üretimi müthiş bir olay na çaykur nede diğer ziraat odaları bu işe el atmadılar yapanları kutlamak lazım bunlara nöbel ödülü verilsin belkide kıskanmaktan çaykur falan ilgilendiği yok odalar ilgilendiği yok ziraat fakültesi aynı belkide haberı olmayabilir.ilgili ortakları şimdiden tebrik edıyorum başarılarını devamini dilerım.

Halim Demircioğlu
9.05.2017 08:53:34
tezeği getirip öğütüp torbalayıp solucan gübresi diye satmak yalnış. nerde üretim yeriniz kaç bin solucanla yaptınız solucanın gübre üretebilme kapasitesi belli siz tonlarca satıyorsunuz olmaz tezek satıyoruz diye haber olsa anca doğru olurdu

Sadık hür
10.05.2017 09:07:42
halim bey bilir bilmez atmayın gelin görün tesisimizi kamuoyunun önünde rastgele yorum yazmanız ve ettiğiniz iddanın yarın sızı utandıracağını bilmenız gerek biz türkiyede ve karadenızde ilk olarak organik sertrfika alan kuruluşuz lütfen rastgele yorumlar yapmayın.

Temel Çakmak
24.11.2018 07:37:38
Sadık Bey: Bazı insanlar oturdukları yerde ben her şeyi bilirim (herkesi kendi gibi bilir) Araştırmadan boş boş konuşur. Birde eniyi Müslüman odur (eğer Müslümansa) Çalışmalarınızı takip ediyorum Hayırlı olsun.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI