Pazar'da "Bir Milletin Yeniden Dirilişi" konulu konferans düzenlendi

Pazar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Bir Milletin Yeniden Dirilişi" konulu konferans Belediye Kültür Salonunda icra edildi.

TEFEKKÜR 26.03.2018 10:33:05 47 0
Pazar

Konferansa, Pazar Kaymakamı Coşkun Öztürk,Belediye Başkanı Ahmet BASA, Cumhuriyet Başsavcısı Emre TUNAY, İlçe Jandarma Komutanı Zeki Alican TANIK, Ardeşen İlçe Müftüsü Mustafa KOC ve Din görevlileri ile vatandaşlar katıldı

Pazar Müftülüğünce Belediye Konferans Salonunda, Tarihçi yazar Mustafa TURAN’ın katılımıyla düzenlenen “ Bir Milletin Yeniden Dirilişi” konulu konferans İlçe Müftüsü Mustafa DÜZGÜNEY'in yaptığı açılış konuşması ile başladı.Konferans, Balıkçı Köyü İmam Hatibi İhsan KOÇ tarafından Kuran-ı Kerim okunması ve Tarihçi yazar Mustafa TURAN’ın konuşması ile devam etti.

Turan, “Her Çanakkale’ye gidişimde, oradan ayrılırken kalbimin cız ettiğini hissederdim. Akif ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, Düşün altında binlerce kefensiz yatanı, Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı’ derken, Çanakkale’ye gelen ziyaretçilerin pek çoğu, bu mısralarda ifadesini bulan şuur ve bilinçten uzak bir vaziyette, özellikle kızlı-erkekli gençlerin fıkırdaşarak, sanki bir turistik gezi yapar gibi şehitlikleri dolaştıklarını, hatta oralara aşk sloganı yazacak kadar, meselenin özünden habersiz gezdiklerini üzülerek müşahede etmişimdir. Eğer bu davranış cehaletten değilse, gaflet ve dalalettendir diye iç çekmişimdir” diye konuştu.

Çanakkale zaferinin deniz ve kara boyutlarına değinen Turan, Çanakkale’nin yüksek ruhunu anlayabilmek için Çanakkale’yi iyi tanımak, iyi bilmek lazım, dedi.


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor