Pazar'da Basın Açıklaması Yapıldı

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Pazar İlçe Temsilcisi Cemal Taşçı, İsrail'in Filistin'deki saldırılarını kınayan bir basın açıklaması yaptı.

TEFEKKÜR 21.10.2023 09:26:54 156 0
Pazar

CENGİZ YILDIRIM

Pazar Kaymakamı Mustafa Akın’ında katıldığı program Merkez Hatuniye Camii İmam Hatiplerinden Kadir Küçük'ün Kur'an-ı Kerim okuması ile başladı.

Dün Cuma Namazı sonrası Pazar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda eş zamanlı olarak Cuma namazı çıkışında düzenlenen basın açıklamasında Taşçı, “Filistin halkının işgale karşı mücadelesi haklı ve meşrudur işgal rejiminin saldırılarını kınıyoruz.” dedi.

Diyanet-Sen ailesi olarak, kardeş Filistin halkının işgale karşı meşru mücadelesini destekliyor, mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz diyen Taşçı, açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi:

“Azametli Firavun Kızıldeniz’de boğulmaktan kurtulamamıştır. Bugün Firavunlaşan bir İsrail vardır karşımızda. Musa gelecek diye 250 bin erkek çocuğu kesen Firavunun torunları bugün Filistin’de, Gazze’de zülüm ediyorlar, soykırım uyguluyorlar. Katil İsrail’in katil babası ABD de hep kan ve gözyaşıyla ayakta durmaktadır. Bir bahane ile gittiği yerde katliam yapmıştır. Selam olsun imanı kuşanıp işgal edilen Filistin’in yiğit evlatlarına, selam olsun Kudüs’ün Mescid-i Aksa için canını feda edenlere.”

Program Şehitler Camii İmam Hatibi Yusuf Kambur’un yaptığı duanın ardından vatandaşların buradan Çarşıbaşı mevkiine kadar yürüyüşü ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI