ORMANCILARDAN GÜRCÜLERE EĞİTİM

Artvin Orman Bölge Müdürlüğünde Gürcistan Çevre ve Ziraat Bakanlığı Temsilcilerine Eğitim Verildi.

TRABZON-ARTVİN 24.09.2023 11:09:57 78 0
ORMANCILARDAN GÜRCÜLERE EĞİTİM

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Orman Bölge Müdürlüğünde Gürcistan Çevre ve Ziraat Bakanlığı temsilcilerine eğitim verildi

Orman zararlılarına karşı uzun yıllardır başarılı bir mücadele sürdüren Artvin Orman Bölge Müdürlüğünde, Gürcistan Çevre ve Ziraat Bakanlığı temsilcilerine eğitim verildi.

Orman Bölge Müdürü Doç. Dr. Mimar Sinan Özkaya’yı Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Entomolojisi ve Koruma Ana Bilim Dalı Başkanı Temel Göktürk ile birlikte makamında ziyaret eden Gürcistan Çevre ve Ziraat Bakanlığı temsilcileri, Manana Kereselidze, Marine Nozadze ve Nika Guntadze ”Birlikte yürütülen çalışmalarla ilgili duydukları memnuniyeti dile getirerek” teşekkür ettiler.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Biyolojik Mücadele Laboratuvarında Thanasimus formicarius’un üretimi çoğaltılması, taşınması gibi konularda verilen teorik eğimin ardından, Artvin Orman İşletme Müdürlüğü Sitimzara Mevkii’nde Lps Typographus’ın yırtıcısı olan Thanasimus formicarius’un araziye salınımı uygulamalı olarak gösterildi.

Komşu ülkede de yaygın olan Lps Typographus zararlısına karşı, Gürcistan Cumhuriyeti’nin yapacağı çalışmalar için oldukça fayda sağlayacağını belirten katılımcılar, bundan sonra da benzer çalışmaların devam etmesi temennisinde bulundular.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI