ORMAN BENİM KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak düzenlenen "Orman Benim" kampanyası Artvin dede düzenlendi.

TRABZON-ARTVİN 7.05.2024 12:55:00 257 0
ORMAN BENİM KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN- Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak düzenlenen "Orman Benim" kampanyası Artvin dede düzenlendi.

Artvin Valiliği himayesinde Artvin Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda Kafkasör Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen programa; Vali Cengiz Ünsal'ın yanı sıra protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Doğa bilincinin kazandırılması, orman yangınlarının önlenmesi ve ormanlara atık bırakılmaması konularında toplumsal bilincin oluşmasını ve geliştirilmesini amaçlayan programda, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte orman yangınlarına sebep olabilecek atıklar toplandı.

Program akabinde açıklamalarda bulunan Vali Ünsal; ”Orman yangınlarının %90’ı insan kaynaklı nedenlerle başladığını düşündüğümüzde ormana atılan atıklar orman yangınlarının çıkması ve ilerlemesinde önemli role sahiptir. Ormanlarımız açısından potansiyel risk yaratan atık maddelerden ormanlarımızın arındırılarak her türlü olumsuz etkiden korunması ve farkındalık yaratılması amacıyla 81 ilimizde eşzamanlı olarak yapılan” Orman Benim” etkinliğini güzel Artvin’imizde öğrencilerimizin, kurum müdürlerimizin ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Bu anlamlı kampanyayı aynı zamanda, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu hatırlama ve hatırlatma görevi olarak da değerlendirmeli ve ormanlarımızı, geçmişten kalan miras değil, gelecek nesillerin bizlere emaneti olarak görmeliyiz. Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olan ormanlarımızı çoğaltarak gelecek nesillerimize daha yeşil bir memleket bırakmak için çok uzun bir süreç ve emek sonucunda oluşan ormanlarımızı korumak hepimizin ortak görevidir. Unutmayalım ki; ağacıyla, ormanıyla, taşıyla, toprağıyla bu cennet vatan hepimizindir.” dedi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI