ORGANİK ÇAY'A YENİ BÖLGE İLAVE EDİLDİ

Çamlıhemşin'e bağlı Dikkaya Köyü'nde bulunan çay üreticilerine organik çay ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.

YÖREDEN HABER 31.01.2014 19:01:01 125 2
ORGANİK ÇAY
CEMİL KUS'un haberi....

Çamlıhemşin'e bağlı Dikkaya Köyü'nde bulunan çay üreticilerine organik çay ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.

Yoğun katılımlı olarak Verilen seminere Tarım kısım müdürü Güray Kıvrak, Tarım şefi Muhammet Topçu, Ziraat Mühendisleri Engin Gözüaçık ve Ahmet Okutan ,Dikkaya Köyü muhtarı Kemal Kus ve çay müstahsilleri katıldı.

Dikkaya Köyü merkezinde ,üreticileri bilgilendirmek ve kafalarında bulunan soru işaretlerini gidermek için düzenlenen toplantıda karşılıklı bilgi alışverişi yapıldı. Vatandaşların organik çay tarımı ile ilgili  yaşanan bilgi kirliliği yetkililerin ikna edici açıklamaları ile giderildi.

ORGANİK TARIMA GEÇMEYE SİZ KARAR VERECEKSİNİZ


ÇAYKUR´un Dikkaya bölgesiyle ilgili organik çay düşüncelerini paylaşmak için böyle bir toplantı düzenlendiğini ifade eden Tarım Şefi Muhammet Topçu 'Organik çay üretimi üzerine yapılan tanıtım sonrası bunun faydalı mı faydasız mı olduğuna siz karar vereceksiniz. Şimdi yapılacak sunumlardan, anlatımlardan sonra bunun faydalı mı, faydasız mı olduğuna karar verecek olan yine sizsiniz. Vereceğiniz karara göre uygulama yapılacak, yani bu gönüllülük esasına göre yapılacak iştir' dedi.

HER HANGİ BİR MADDİ KAYIP YAŞANMAYACAK

Toplantıya katılanlara organik çay tarımı ve uygulama şekli hakkında bilgi veren Tarım Kısım Müdürü Güray Kıvrak uygulamaların dünyada öne çıkmış uygulamalar olduğunu kaydederek, şunları söyledi: ' Bu tür bilgilendirme toplantılarını Çamlıhemşin'in her köyünde gerçekleştireceğiz.
Kimyasal gübre, tercih edilmesi gereken bir gübre değil.  Ayrıca, kimyasal gübre kullanılmasından dolayı yer altı sularımız da kirleniyor. Organik uygulamalar dünyada öne çıkan uygulamalardır. Bizim de hızlı bir şekilde organik ürünlerimizi, organik çayımızı artırarak bütün dünya pazarlarında bu yoğun talebi karşılamak ve ciddi bir yer edinmek istiyoruz. Hedefimiz Türk çayının ve ÇAYKUR´umuzun bir dünya markası olmasıdır.Herhangi bir zorlama ve yaptırım yok. Sizlerin kafalarını bulandırılan, kulaktan kulağa konuşulan sözlere itimat etmeyin.
'dedi.

KÖY MUHTARI ORGANİK TARIMA GEÇMEMİZ FAYDAMIZADIR

Söz alan Dikkaya Köyü Muhtarı Kemal Kus, 'Kullanılan kimyasal gübreler ile verim alıyoruz, fakat bölgemizde kimyasal gübre kullanımı yüzünden gelecek neslimizin sağlığı tehlike altında. Hasta sayısı gün geçtikçe artıyor, organik tarıma geçmezsek kazandığımız para yarın sağlığımıza yetmiyecektir' dedi.






 
Anahtar Kelimeler:
sbari aydın
3.02.2014 22:11:43
bizde organık çay uretmek ıstıyoruz çaykur arhavi yolgeçen köyüde de bu projeyı uygulrsa çok sevınırız

gecenin karanlığı
31.01.2014 19:15:58
"maddi kayıp yaşanmayacak"...söylemini..bir yere not alıyorum...

Valilik Makamında Yoğun Ziyaret Trafiği.Pazar Heyeti de iştirak etti.

Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır'dan Anlamlı Ziyaret

Rize’de Kırsal Kalkınmaya 53 Milyon TL’lik Dev Yatırım!

Kaçkar by UTMB Değerlendirme Toplantısı Ayder’de Gerçekleştirildi

Almanya Büyükelçisi Sorg’tan Vali Baydaş’a Ziyaret