OKUL BAHÇELERİ RENGARENK OYUN BAHÇELERİ OLUYOR

Öğrencilerin sosyal, fiziksel ve zihinsel becerilerini destekleyerek onların bütünsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla il deki tüm anaokulu, ilkokulu ve ortaokulların bahçeleri rengarenk oyun bahçeleri oluyor.

EĞİTİM 4.10.2023 12:56:23 221 0
OKUL BAHÇELERİ RENGARENK OYUN BAHÇELERİ OLUYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de Öğrencilerin sosyal, fiziksel ve zihinsel becerilerini destekleyerek onların bütünsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla il deki tüm anaokulu, ilkokulu ve ortaokulların bahçeleri rengarenk oyun bahçeleri oluyor.

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ve uygulanan 'Okul Bahçem Oyun Bahçem' Projesi ile öğrencilerin unutulmaya yüz tutmuş birbirinden değerli, özel geleneksel çocuk oyunlarını tanıması ve gelecek nesillere aktarması, sportif oyunlarla gizli yeteneklerini keşfetmesi, eğlenerek öğrenmesi hedefleniyor.

Okul bahçelerinin geleneksel ve sportif oyunların oynandığı etkin birer oyun alanı olması ve eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında çocukların okulda keyifli vakit geçirerek okulu daha çok sevmesinin amaçlandığı proje şimdiden öğrencilerin yoğun ilgisini kazandı.

Coğrafi şartları bakımından sosyal oyun alanların sınırlı olduğu il de bu projeyle çocuklar güven içinde hem okul içi hem de okul dışı zamanlarda oyun oynayabilecek, bu vesileyle bilgisayar ve sosyal medya bağımlılığının önüne geçilebilecek ve sosyalleşme imkânı bulabilecektir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI