Tarih: 09.07.2017 21:23

Kale Köyünde Çocuklara Kur'an eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

Rize ili, Çamlıhemşin kazasının 40 km uzağında, rakımı 2800 lerde olan en son köyüdür.

Fırtına deresinin doğduğu noktada yer alan kale köyü; Kaçkarların bir bölümünü oluşturan Tatos dağı eteklerinde kurulmuş tarihi bir köydür. Erzurum İspir ve Artvin Yusufeli ne geçit veren yapısıyla, geçmişte yük kervanlarının geçiş yaptığı, noktalardan biri olma özelliğine sahibti. 


Restorasyonu yapılan Kale-i bala olan ismi Cumhuriyet yıllarında Hisarcık olarak değiştirilmiş ve bu isimle yıllarca anıldıktan sonra, tekrar Kale köyü olarak ismi değiştirilerek bu gün kü ismini almıştır.

Burada ;Kaleyle yaşıt olduğu sanılan ancak birkaç kez restore edilen camisi de eski yapılarındandır. Kalenin yakının da şehitlik olduğu iddia edilen mezarlar vardır. Ancak mezarlar gömü olasılığı üzerine kazılmıştır. 

Cami köylüler tarafından yeniden restore ediliyor.Cami'de Yusuf hoca namında Vanlı ama aslen Hakkarili olan hocamız Öğle namazında 15 kişi cemaatle namaz ede ettirdikten sonra çocuklara ders veriyor.Çamlıhemşin Müftülüğü tarafından Yaz ayına mahusu atanan Yusuf hoca gençlerle arkadaş gibi Kur'an eğitimi veriyor.Çocuklar ve köylüler hocalarından son derece memnunlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —