Hayırsever İş insanı Ergenç, köyünü unutmadı

Pazar Merdivenli Köyü bir ilke imza atarak 1500 adet fidanı köylülere dağıttı.

YÖREDEN HABER 14.04.2024 17:52:00 753 1
Hayırsever İş insanı Ergenç, köyünü unutmadı

Pazar'da 1500 meyve fidanı ücretsiz dağıtıldı.


Yörede geçmişte yetişen meyve fidanlarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen etkinlikle 1500 adet 7 değişik türde meyve fidanı dağıtıldı.

Dernek başkanı  Yakup Asmalı  açılış konuşmasında; "14 yıldır faaliyette bulunan derneğimiz, bugün  olduğu  gibi gelecekte te fidanları  toprakla buluşturmaya devam edecektir.Katılımcılara  teşekkür  ederim". dedi


Merdivenli Köyü, Fuat Ergenç İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programa Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Genel Sekreteri Bahattin Bozkurt, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Turan Yüksek, Er Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç ve üreticiler katıldı. 
Prof. Dr. Turan Yüksek ve Bahattin Bozkurt tarafından katılımcılara meyve fidanlarının dikimi, bakımı ve büyütülmesi ile ilgili gerçekleştirilen sunumun ardından katılım sertifikası ve meyve fidanlarının dağıtımı yapıldı. 


Melyat Deresi Derneği’nin organize ettiği “Melyat Deresi meyveleniyor” projesiyle, dalından koparılarak yenilebilir bir meyveye ulaşmak, gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir çevre, yeşil bir memleket bırakmak, yöre halkının geçimine katkı sağlayacak gelire kavuşması amacı ile bu etkinliğin düzenlendiği ifade edilerek, “Yörenin hayırsever iş insanı Cihan Ergenç Er Denizcilik Grubu öneri ve katkılarıyla 1500 değişik meyve fidanımızı toprakla buluşturmayı amaçladık. Hedefimiz yaşlanan meyve ağaçlarımızın yerine genç meyve fidanları dikmek. Çevremizi güzelleştirerek, yaşam kalitemizi arttırmak, Melyat Deremizin nefes almasını sağlamak, bizler için hayati önem taşıyan meyve ağaçları ile gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak. Hünnap, Amasya elması (misket elma), ceviz, Trabzon hurması, Samandağ mandalinası, yaban mersininden oluşan meyve fidanları ile 5 yıl içinde bölgeye hem sürdürülebilir gıda üretimi, hem de maddi kazanç sağlamayı amaçlıyoruz.” denildi.

Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır ve Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakk  Çiftçti de birer konuşma yaparak,böyle bir etkinlik düzenledikleri için emeği geçenlere teşekkür ettiler.


Ata
17.04.2024 13:15:35
Cihan abi nin kesesine bereket, Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI