Geziye gittiler ÇÖP Topladılar

Hafta sonu geziye katılanlar TAR Deresinde BULUT Şelalesini ziyaret ettiler. Ekip dönüşte yerlere gelişigüzel atılan çöpleri toplayıp Çöp kutusuna attılar.

YAŞAM 13.11.2023 13:48:16 171 0
Geziye gittiler ÇÖP Topladılar

Dört mevsim ziyaretçilerin ilgi odağı olan Rize ve bölgesi gezginler tarafından her hafta düzenlenen turlar vasıtasıyla Kaçkarların gizemli güzelliklerini seyre doyamıyorlar.4 mevsimin bir arada yaşandığı bölge adete ziyaretçi akınına uğruyor.

Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan, Türkiye’nin en yüksekten akan Bulut şelalesi, yaklaşık 250 metre yükseklikten 4 kademede düşen şelalenin kaynağı Tar Deresidir. Derenin kaynağı ise Kaçkar Dağları'nın bir parçası olan Altıparmak Dağıdır. Bulut şelalesinin bulunduğu Seyran Tepe'nin rakımı 2451 metredir.

Hafta sonu Pazar'dan düzenlenen gezide ilk durak TAR Deresi oldu.Araç trafiğine kapalı bulunan yolun sonunda ziyaretçileri bekleyen Bulut Şelalesi yaklaşık 2.5 km yaya yürüyüşüyle ulaşılabilen görsel güzelliği ile bölgenin en güzel şelalesidir.

Girişte 10 TL ücret alınan ve Milli Parklar tarafından düzenlenen yol güzergahında, ziyaretçiler tarafından etrafa atılan çöpler kötü görüntüler oluşturuyor.Görevlilerin bu konuda daha hassas davranarak çevrey temiz tutmaları sağlanmalıdır.

Geziye katılanlarda Yüksel Yaşar, dönüşte yol kenarında atılmış olan pet şişeleri ve naylon atıklarını toplayarak 2 km taşıyıp çöp kutusuna attı.Yüksel Yaşar, gelin görün ama lütfen çöpünüzü de peşinize götürün' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI