Tarih: 30.07.2019 11:18

GELİR GETİRİCİ ORMAN ÜRÜNLERİ ALANLARINI İNCELEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce Ardanuç ilçesinde uygulanan Butko zeytiniyle yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile gelir getirici fidan üretim alanını yerinde inceledi.

Vali Doruk, ilk olarak Ardanuç Baraj Havzasında Soğanlı Köyünde gelir getirici tür ağaçlandırması yapılan alandaki çalışmalar yerinde inceleyerek Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu’ndan bilgi aldı.

Gurbetoğlu, Artvin'de Orman Bölge Müdürlüğünce ''5 bin köye 5 bin orman projesi'' kapsamında, Ardanuç ilçesinde gelir getirici tür olan 2 bin 500 zeytin fidanı toprakla buluşturulduğunu söyledi.

Vali Doruk, incelmelerin ardından bir adet zeytin fidanını toprakla buluşturdu. ,

-Harmanlı Fidanlığını inceledi

Daha sonra Ardanuç Harmanlı Fidanlığına giden Vali Doruk, gelir getirici türlerin yetiştirildiği fidanlığı gezdi.

Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, fidanlıkta ceviz, nar, fıstık çamı, ıhlamur, kestane, dut, badem, mahlep ve alıç fidanlarının yetiştirildiği söyledi.

Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doruk, Orman Bölge Müdürlüğü ve ekibine teşekkür ederek, bol fidan yetiştirilmesi temennisinde bulundu.

Vali Doruk’un ilçe incelemelerine İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi ile ilçe kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar ile orman teşkilatı personeli katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —