Geleceğe Nefes Fidan Dikme Etkinliği

Geleceğe Nefes Fidan Dikme Etkinliği

PAZAR-RİZE 11.11.2019 13:24:00 70 0
Geleceğe Nefes Fidan Dikme Etkinliği

Ali Akyıldız

PAZAR-Bugün saatler 11.11'i gösterdiğinde Türkiye’de adeta ağaç fidanı dikme seferberliği başladı.

11 milyon fidan, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında saat 11.11’de toprakla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes' seferberliği çerçevesinde 11 Kasım saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu. Türk halkının büyük ilgi gösterdiği organizasyon kapsamında iki ayrı alanda dünya rekoru kırılması da hedefleniyor.

Bu Kapsamda Rize’nin Pazar İlçesinde de kampanyaya destek verildi.

Ülkemizin orman sahasını ve Oran sayısını çoğaltmak, erozyonu önlemek su- bitki arasında bozulan dengeyi buluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak amacıyla 11 Kasım 2019 Saat 11.11 de Tarım Orman Bakanlığı Koordinasyonu ile Pazar İlçesinde etkinlik düzenlendi.

TOKİ Konutları ve Okulu alanında gerçekleştirilen Etkinliğe, Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Jandarma Komutanı Zeki Alican Tanık, Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Ak Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız, STK Temsilcileri, daire amirleri ve personeli, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Milli Ağaçlandırma günü münasebetiyle katılımcılara teşekkür eden Pazar Kaymakam Ayhan Terzi, Bugün burada “Bugün Fidan, Yarın Nefes” etkinliği düzenlenmiş bulunuyoruz. Bugün yapılan faaliyet eğitim gibidir. Hemen meyvesini verecek bir faaliyet değildir. Daha sonra bunu gördükçe, büyüdükçe, koskoca bir ağaç oldukça altında kimi zaman gölgelendiğimizde, kimi zaman oksijeninden faydalandığımızda o zaman bunun faydasını görmüş olacağız” dedi.

Terzi, Tüm Türkiye’de ortaya çıkmış olan bu etkinlikte bugün burada genç kardeşlerimiz var. Onlarında bu faaliyette yer alması çok güzel. İnşallah diğer zamanda ve günlerde de ağaçlarımızı koruma altına alınmasında birçok bilinçlendirmenin de yapılacağını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

.


Anahtar Kelimeler: