FESTİVAL SONA ERDİ

Artvin'in merakla beklenen etkinliklerinden biri olan Beşpare Kültür ve Sanat Festivali tamamlandı.

KULTUR-SANAT 9.09.2023 11:34:26 89 0
FESTİVAL SONA ERDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Bu yıl ikincisi düzenlenen festival dopdolu bir programla üç gün sürdü. Birçok etkinliği ve gösteriyi içerisinde barındıran festivalin ilk gününde yöresel sanatçılar ve halk oyunları gösterisi, Artvin Kadın Kooperatiflerinin yöresel ürün stantlarının gezisi, Artvin Çoruh Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler stantlarının gezisi, Ressam Zeliha Çay üreten kadın temalı resim sergisi ve Graçka Buğdayının hasadı yapıldı.

Festivalin ikinci gününde Ahlat Yaylasında müzik eşliğinde eğlence, lokma dökümü, treking yürüyüşü, Türk Hava Kurumu Paramotor Bayrak Gösterisi yapıldı. Ayrıca günün akşam saatlerinde Artvin Çoruh Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Tayfun Öztürk ve TUBİTAK yetkililerin katılımıyla teleskopla yıldızları izleme etkinliği yapıldı.

Festivalin son gününde Ahlat Yaylasında maket uçak yapımı, uçurtma şenliği, lokma dökümü, bedavra soyma, pleki de ekmek yapımı ve doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Artvin Valiliği, AÇÜ, THK, ARTSO, TÜBİTAK ve çeşitli kurum ve kuruluşlar festivale büyük destek verdi. Artvin Beşpare Kültür ve Sanat Festivali, katılımcılarına üç gün boyunca kültürün, sanatın ve doğanın iç içe geçtiği bir deneyim sundu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI