Tarih: 14.02.2019 09:01

En Genç Muhtar Adayı Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

2019 Yerel Seçim’inde Yukarı Soğuksu Mahallesi Muhtar adayı olan Uygur en genç muhtar adayı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

'Ülkemizin en küçük ama aslında en etkili yönetim birimi olan muhtarlık, hizmet olarak etkili bir biçimde kullanılırsa birçok çözümün en alt seviyedeki yönetim biriminde halledebilme olanaklarını bize verir. Bu seviyedeki bir yönetim birimi için genç bir adayın enerjisi, vizyonu ve tutkusu emeklilik döneminde bu işi yapmak isteyenlere göre elbette çok daha etkili ve sonuç odaklı olacaktır. Hem yurt dışı tecrübelerimi hem de organizasyon becerilerimi mahalle sorunlarını ve iyileştirme noktalarını gerekli birimlere doğru ve etkin bir biçimde iletme konusunda kullanacağım. Muhtar olarak sadece sorunları ileten, gerekli belgeleri düzenleyen bir memur gibi olmayacağım.

Bildiğiniz gibi coğrafyamızda evler birbirine uzak konumlarda yer alıyor bu yüzden de iletişim eksikliği ortaya çıkıyor. Ben mahallemizde çok etkili bir iletişim ve dayanışma ağı kuracağım, eskinin o özlenen dayanışma ve samimiyet günlerini hep beraber tekrar ihtisas edeceğiz. Birbirinin sevincini ve üzüntüsünü paylaşan bir mahalleyi yeniden inşa edeceğiz. Gençliğin vizyonunu ve enerjisini mahallemizin alt yapı-üst yapı sorunlarını ve de mahalle kültürü sorunlarını çözmekte kullanacağım. Örneğin, mahallemizdeki gider kuyuları herkesin malumu olan bir sorun, bugüne kadar ilkel yollarla aşılmaya çalışılan bu sorun git gide büyüyor ve önlem alınmıyor. Ben henüz adaylık sürecinde bile belediyemizle görüşmeler yapıyorum sorunun bir an önce çözüme kavuşması adına gerekli adımları atıyorum. Allah’ın izniyle seçimden sonra ilk iş bu projenin başlama tuşuna basmak olacaktır.

Çocuklar ve kadınların kaliteli zaman geçirmeleri konusunda çok büyük eksikler var. Kadınlarımız için sosyalleşme, eğitim ve etkinlikler konusunda projelerimiz olacak.

Çocuklarımızın oyun oynayabilecekleri, eğitim alabilecekleri, tatil döneminde zaman geçirebilecekleri alanlar kısıtlı. Ben mahallemizin kendine yetebilen bir mahalle olmasını hedefliyorum.

Bütün bu sorunları çarşıda değil mahallemde yaşadığım için en iyi ben biliyorum. Sorunlardan direkt olarak etkilenmedikçe gerçek çözümü üretmek pek mümkün olmuyor.

Mahallemizin çocuğu olarak desteklerinizi bekliyor, saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —