Tarih: 11.01.2023 14:38

DEMİR ELMASI ARTIK ADIYLA DA TESCİLLİ

Facebook Twitter Linked-in

Hayati Akbaş

BORÇKA-Artvin’in Borçka ilçesinde yetiştirilen ve “Borçka Demir Elma” adıyla bilinen yöresel elma cinsi Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

Artvin’in Borçka ilçesine yetişen, birçok hastalığa iyi geldiği söylenen demir elma coğrafi işaret aldı. Borçka Belediyesi girişimleri sonucunda coğrafi işaret belgesi aldı. “Borçka Demir Elma” adıyla bilinen yöresel elma cinsi Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret tescil belgesi almaya hak kazandı.

Bundan sonra yörenin ismi ile belgeli bir ürün olarak raflarda yerini alacak Borçka Demir Elması hakkında bilgi veren Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan şunları söyledi: “Borçka Demir Elması ağaçları bir yıl meyve verip bir yıl meyve vermemektedir. Bunun sebebi kendisini bir yıl nadasa bırakmasıdır. Yöremize özel bu meyve cinsi, diğer elma tiplerine kıyasla bozulmaya, soğuğa karşı çok daha dayanıklı. Yaklaşık 9 ay boyunca muhafaza edilebiliyor. Şeker miktarı odlukça düşük olan bü meyve sağlık açısından da faydalı. Kentimizin en önemli değerleri arasında olan ve adeta simgemiz olan demir elması meyvesi için coğrafi patent alma girişimimizin başarılı bir şekilde sonuçlanmasından dolayı mutluyuz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —