Tarih: 16.10.2014 12:52

ÇOK OKUMALIYIZ VE ARAŞTIRMALIYIZ

Facebook Twitter Linked-in

Vali Yazıcı'nın yurt ziyaretinde, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Çayeli İlçe Millî Eğitim Müdürü Selim Şahin, Çayeli Emniyet Müdürü Fikret Avcı, Çayeli Ahmet Mesut Yılmaz Yurt Müdürü Ayhan Aydın ile diğer yetkililer de hazır bulundu.
Çayeli Yurt Müdürlüğünde barınan öğrencilerin serbest zamanlarını olumlu değerlendirmek ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Kariyer Sohbetleri Seminerine konuk olarak Vali Ersin Yazıcı katıldı.
Vali Yazıcı, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmasıyla birlikte üniversite hayatının başladığını belirterek, üniversitede ders çalışırken nasıl bir yol izlediğini de öğrencilerle paylaştı.
Seminerde öğrencilere ileriki eğitim hayatlarında nelere dikkat edecekleri iyi bir kariyer için nelerin yapılması gerektiği konusunda bilgiler verildi. Vali Yazıcı kariyer hayatı, aldığı eğitim, çalıştığı kurumlar ve karşılaştığı zorlukları nasıl aştığını öğrencilerle paylaştı.
Kendi öğrencilik yıllarından ve o yıllarda yaşadığı zorluklardan hatıralar ve notlar aktararak öğrencilerle sohbetine devam eden Vali Ersin Yazıcı, “başarılı olmak için mutlaka belli bir program dâhilinde belirlediğiniz hedef üzerine çok çalışmalı ve her şeyden önemlisi çok okumalısınız ve asla ben başaramam diye düşünmemelisiniz” dedi.
Kariyerin, eğitimin bittiği yerde başladığını ve insan hayatını şekillendirdiğini söyleyen Vali Yazıcı, “ iyi kariyer yapmanın da bir takım şartları olduğunu, bu şartlardan en önemlisinin de çalışmak ve bir şeye niyet edip ona azmetmek olduğunu vurguladı” .
Eğitimde ailenin önemine de değinen Vali Yazıcı “her anne baba çocuğunun kendisini rol model aldığını bilerek iyi bir eğitimci ve öğretmen olmak durumunda, ayrıca eğitimin ailede başladığının bilincinde olması gerekmektedir” dedi.
Vali Yazıcı, gençliğin okuyan, düşünen ve o düşündüklerini söyleyebilen bir yapı içeresinde olması gerektiğini dile getirerek, 'Sokaklarda kavga eden, kahvehanelerde vakit dolduran bir gençlik tasavvur etmiyoruz. Böyle bir hedefimiz yok' dedi.
Vali Yazıcı, ”Kariyer Sohbetleri” seminerinin son bölümünde üniversite öğrencilerinin sıkıntılarını ve yaşadıkları sorunları da dinleyerek, yönelttikleri soruları içtenlikle cevapladı.
Bu tip etkinlikler üniversite öğrencilerinin mezun olmadan iş hayatında kendilerini neler beklediğini bilmeleri açısından önem taşımaktadır.” Vali Ersin Yazıcı, Valilik olarak öğrencilerimize yönelik bu tür etkinlikleri destekliyoruz dedi.
Vali Ersin Yazıcı’ ya seminere verdiği katkılarından dolayı, seminer sonunda; Çayeli Ahmet Mesut Yılmaz Yurt Müdürü Ayhan Aydın tarafından plaket takdim edildi.
  


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —