ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Nurettin İnce, Genel Müdür Yusuf Ziya Alim ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu toplantısına katıldı.
ÇAYKUR heyeti, kurumun genel faaliyetleri, üretim süreçleri ve geleceğe yönelik hedefler hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi. Toplantıda, çay sektörüne dair sorular yanıtlandı, mevcut sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin İnce, “Bugün Meclis’te ÇAYKUR İşletmeleri Genel Müdürlüğü’müzün KİT Komisyonundaki toplantısını yönetim kurulu üyelerimizle birlikte hayırlısıyla gerçekleştirdik. Tarım Bakanımızı da ziyaret ettik. Misafirperverliği için Harun Mertoğlu vekilimize teşekkür ediyoruz,” dedi.
KİT Komisyonu toplantısının ardından Tarım ve Orman Bakanı ile yapılan görüşmede, çay üreticilerinin beklentileri, sektörün karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları detaylı şekilde ele alındı. Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, heyeti TBMM’de ağırlayarak destek verdi.
ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeleri, gerçekleştirilen bu ziyaretlerin sektör adına olumlu gelişmelere vesile olmasını temenni ettiklerini belirtti.